Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Błędny montaż okien i opóźnienia - jak ugryźć reklamację?

Recommended Posts

Witam

Właśnie tego mi zabrakło - dokładnej i szczegółowej informacji o montażu, a ofert przed zakupem przestudiowałam wiele. Faktem jest, że po konsultacjach z różnymi sprzedawcami zrezygnowaliśmy z ciepłego montażu, ponieważ wszyscy mieli do tego sceptyczne podejście, któryś nawet wspomniał, że to ściema i naciąganie, a nic nie daje, ogólnie odradzali. Zapytani czym jest ciepły montaż też mocno kręcili, panie sprzedające nie wiedziały, musiały wołać montażystów, montażyści coś pod nosem bąkali o specjalnych "magicznych" taśmach i raczej unikali tematu. Miałam wrażenie, że to pytanie niewygodne i klient nie powinien za dużo wiedzieć, przecież klient się na tym nie zna i po co mu tłumaczyć, ma kupić okna i nie drążyć. Do tej pory nie wiem, czy samo zasilikonowanie pianki z obu stron zgodnie z instrukcją, jest już ciepłym montażem, czy podstawowym montażem wykonanym zgodnie ze sztuką? Nawet tu na forum zdania są podzielone.

I właśnie TAKICH sprzedawców należy omijać z daleka skoro sami nie wiedzą jak, mało tego pewnie nawet oni nie raczyli przeczytać instrukcji producenta z którym współpracują a jeżeli przeczytali to ją olali i poszli na łatwiznę, byle szybko i ... następny a potem ... kolejny i tak od wielu lat.

Czas najwyższy to zmienić Szanowni Inwestorzy i nie współpracować z takimi firmami a zacząć szanować tych co na swoim fachu znają się naprawdę !!!

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia