Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

plytki PERONDA FS FAENZA-N jak tu nalozyc fuge?

misza997

Recommended Posts

Kupilam takie plytki i dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac jak polozyc na nich fugi.

Jedna plytka o wymiarach 30x30 sklada sie z 9 mniejszych 10x10 plytek, miedzy ktorymi sa takie ceglane rowki /imitacja fugi/

czy sa wsrod Was szczesliwi posiadacze tych plytek, lub ktos kto mial z nimi do czynienia?

Poradzcie prosze czy te rowki miedzy kwadracikami mam tez fugowac? czy wystarczy jesli zafuguje na pdobny kolor tylko te duze 30x30 plytki??

plytka 1.JPG

z gory dzieki za pomoc

• 1 month później...
Kupilam takie plytki i dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac jak polozyc na nich fugi.

Jedna plytka o wymiarach 30x30 sklada sie z 9 mniejszych 10x10 plytek, miedzy ktorymi sa takie ceglane rowki /imitacja fugi/

czy sa wsrod Was szczesliwi posiadacze tych plytek, lub ktos kto mial z nimi do czynienia?

Poradzcie prosze czy te rowki miedzy kwadracikami mam tez fugowac? czy wystarczy jesli zafuguje na pdobny kolor tylko te duze 30x30 plytki??

[ATTACH=CONFIG]337987[/ATTACH]

Hej. My zdecydowaliśmy się fugować tylko duże. Widziałem je na ekspozycji w IKEA Katowice, gdzie były tak zafugowane i nie byłem w stanie zauważyć różnicy. Trzeba tylko zrobić głęboką fugę. No i znaleźć odpowiedni kolor. Dzisiaj będę szukał. ;)

Edytowane przez stroke
poprawiony nawias