czarny_iwan 19.11.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Mam zgryza z doborem klimatyzacji do remontowanego domku 35m2. Budynek z cegły obecnie niezamieszkały przewidziane ocieplenie w przyszłym roku. Klimatyzator byłby użytkowany głównie do ogrzewania pokoju 24m2. Gdyby były ostre mrozy to w wylewce mam zatopione kable grzejne. Miałem chęć na LG Prestige 3,5kW ale chyba obecnie niedostępne. Instalatorzy proponują LG Basic 3,5kW. Cena niezła ale parametry zwłaszcza na grzaniu dosyć słabe. Z braku Prestiga mogłaby być LG Deluxe Sirius. Jedna z firm poleciła klimę GREE Viola Perfekt lub Gree Change też 3,5kW. Nie wiem na co się zdecydować a chciałbym z montażem zmieścić się lub nieznacznie przekroczyć 4 tysiące. Trochę wyższa kwota możliwa jeśli by były dobre parametry. Proszę o podpowiedzi. Zależy mi zwłaszcza na dobrym grzaniu. Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.11.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Mam zgryza z doborem klimatyzacji do remontowanego domku 35m2. Budynek z cegły obecnie niezamieszkały przewidziane ocieplenie w przyszłym roku. Klimatyzator byłby użytkowany głównie do ogrzewania pokoju 24m2. Gdyby były ostre mrozy to w wylewce mam zatopione kable grzejne. Miałem chęć na LG Prestige 3,5kW ale chyba obecnie niedostępne. Instalatorzy proponują LG Basic 3,5kW. Cena niezła ale parametry zwłaszcza na grzaniu dosyć słabe. Z braku Prestiga mogłaby być LG Deluxe Sirius. Jedna z firm poleciła klimę GREE Viola Perfekt lub Gree Change też 3,5kW. Nie wiem na co się zdecydować a chciałbym z montażem zmieścić się lub nieznacznie przekroczyć 4 tysiące. Trochę wyższa kwota możliwa jeśli by były dobre parametry. Proszę o podpowiedzi. Zależy mi zwłaszcza na dobrym grzaniu. Pozdrawiam Sławek Ja mam 2kW toshibę w sklepie 35m2 - szkoda , że mniejszych nie produkują. 3,5kW na dom do 150m2 zakładamy 5kW na 200m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny_iwan 20.11.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Panie Tomaszu bardzo prosiłbym o odpowiedź bardziej w temacie. Domek odziedziczony po dziadkach jest jaki jest i nie dam rady zrobić z niego energooszczędnego. Ja chcę samochód 4-ro cylindrowy Pan doradza 2 cylindry a nawet jeden. Kiedyś po rozmowie telefonicznej wysłałem do Pana meila z prośbą o ofertę na klimatyzację i wentylację mechaniczną do tego domku. Odpowiedzi do dzisiaj nie dostałem a już kilka miesięcy minęło. Pozdrawiam. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.11.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Panie Tomaszu bardzo prosiłbym o odpowiedź bardziej w temacie. Domek odziedziczony po dziadkach jest jaki jest i nie dam rady zrobić z niego energooszczędnego. Ja chcę samochód 4-ro cylindrowy Pan doradza 2 cylindry a nawet jeden. Kiedyś po rozmowie telefonicznej wysłałem do Pana meila z prośbą o ofertę na klimatyzację i wentylację mechaniczną do tego domku. Odpowiedzi do dzisiaj nie dostałem a już kilka miesięcy minęło. Pozdrawiam. SławekSorry ale naiwny jesteś bardzo. Omijaj Brzęczkowskiego z daleka. Chwalił się ostatnio, że robi generator grawitacyjny dający darmową energię. :D:D Na pewno chcesz, by coś ci doradzał lub sprzedał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 20.11.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 :D:D Na pewno chcesz, by coś ci doradzał lub sprzedał? Jest ryzyko, jest zabawa, widac niektórzy lubią takie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny_iwan 20.11.2015 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Jak zaproponuje coś dobrego w niezłej cenie to czemu nie. Ale możecie coś powiedzieć o klimatyzatorach GREE Change? Coraz bardziej się skłaniam do tej klimy ale nie mam zbyt wielu informacji. Ostatnio zaproponowano mi LG Basic a to wydaje mi się niezbyt dobre do ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 21.11.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Wystrzegaj się LG jak ognia.Gree to dobry sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts