SYPA 13.07.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Na moim trawniku - łączce, który koszę regularnie co 2 tyg. pojawiły się grzyby - blaszkowate, z plaskim brązowawym kapeluszem na dość cienkiej nóżce. Co z tym zrobić? Czym posypać? Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.07.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Na moim trawniku - łączce, który koszę regularnie co 2 tyg. pojawiły się grzyby - blaszkowate, z plaskim brązowawym kapeluszem na dość cienkiej nóżce. Co z tym zrobić? Czym posypać? Dzięki za info. Moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze nalezaloby na jesieni ziemie troche powapnowac, bo za kwasna jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYPA 13.07.2004 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Też mam takie wrażenie - czy można teraz trochę wapna rozrzucić czy czekać koniecznie na jesień? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 13.07.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Starczy przesypać i dobrze przepłukać. Musi biaława woda dobrze wsiąknąć. Dla oszczędnych : sypać można tuż przed deszczem ( ale zostaną białe połacie )I tak conajmniej ze dwa razy.Koszt niewielki a odkwasisz glebę na jakiś czas.Koszt worka kredy 25 kg ok 12 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.07.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 SYPA, a może te grzybki do czegoś się nadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 14.07.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Na diametralne przeczyszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.07.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Mialem na myśli wizje jakieś, albo co. Mozna by działalność otworzyć, z tego co zarejestrowali na USTERCE to nawet z wysoką stopą zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 14.07.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Ja też mam grzybki w trawie, wyłażą zwłaszcza jak przez parę dni pada.To mówicie ... odkwasić na jesień ... ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 14.07.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Można takie grzybki też na obiad zrobić Wszystkie grzyby są jadalne, ale no cóż, niektóre tylko raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 14.07.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 A ja ostatnio zaczęłam się niepokoić, czy pies ma dar rozpoznawania stopnia jadalności grzybów. Mój bassecik zaczął się bardzo interesować grzybkami na trawniku i znalazłam kilka wyrwanych, które miały na sobie ślady częściowej degustacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 14.07.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 A mial po tych grzybkach takie maslane przekrwione oczy???? A zapomnialem basety maja tak naturalnie, zatem tylko pozostaje badanie krwi na obecnośc srodków odurzajacych i jak wynik bedzie dodatni to niestety detoks i odwyk go czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.07.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Może mu od przemysłowej paszy, jakichś mikroelementów braluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 14.07.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 No cóż, dobrze że grzybki łyka, bo z takim nosem to się tyle "śniegu" nawąchał... Byleby tylko w zwidach nie pomylił się kto wróg a kto przyjaciel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYPA 14.07.2004 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Może rzeczywiście mają jakieś związki halucynogenne, muskarynę czy coś takiego - jeśli ktoś chce na ochotnika, to mogę podesłać. Proponuję zażyć np. przed odbiorem budowy lub przed wypłatą dla murarzy, skutek może być pozytywny . A propos - za tydzień odbieram psa, i na prawdę obawiam się, że będzie maluch te grzybki konsumował[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.07.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 u mnie tez sa takie grzybki:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.07.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 a u mnie w trawce, pod mod modrzewiami rosną sobie piękne maślaki . Jajeczko, cebulka - mniam, mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 16.07.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 U mnie pod brzozami wysyp koźlaków. W kapciach i szlafroku na grzyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.07.2004 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Własnie zlokalizowałem miejsce, gdzie rok temu wyćpnąłem resztki po obieraniu pieczarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.07.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 W zeszłym roku na mojej działeczce miałem b. dużo maślaków a parędni temu Żoneczka znalażla 2 piękne brzozaki pod brzozami. Od razu na kolację zjedliśmy jajecznicę z grzybkami. Pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYPA 16.08.2004 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Ostatnio czytałem o różnych roślinkach na internecie i co się okazało: trociny zakwaszają glebę, drogi Watsonie . Ktoś radził, aby dać trociny pod borowiki. A w miejscu gdzie właśnie rosną grzybki rok wczesniej krótko lezało drzewo i było cięte na mniejsze klocki. Wniosek: trociny zakwasiły glebe i stąd te grzybki. Na jesieni wapnuję. Ahoj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts