Grzegorz M 20.11.2015 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Witam po raz pierwszy wszystkich na forum. Od 15 lat zajmuje sie budowa i wykonczeniem domow drewnianych w Kanadzie.Od pewnego czasu mysle o powrocie i oferowaniu takich uslug w Polsce (Krakow/Katowice)Czy moglby ktos mi napisac jakie jest zapotrzebowanie na tego typu uslugi.Moze ktos kto zlecil wykonanie takiego domu chcialby sie podzielic opinia o wykonaniu i starannosci. Bede wdzieczny za kazdy post.Pozdrawiam.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 22.11.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Domy w systemie "kanadyjskim" to w większościhttp://ligar.pl/# i to 99,0% domków kanadyjskich jest spartaczone. a to jest tylko przykład, żeby sobie ktoś nie myślał że się tej firmy akurat czepiam.Tam w Kanadzie, czy u nas- robią to na czuja→"bo mnie się wydaje, że jak upuszczę krew- to pacjent będzie mógł chodzić" tak samo i tu.Jak dam styropian ryflowany, to pacjent będzie "oddychał" lub nie będzie problemu z kondensacją.Sama idea budowania z drewna jest jak najbardziej w porządku, ale trzeba wiedzieć jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 25.11.2015 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Domy w systemie "kanadyjskim" to w większości http://ligar.pl/# i to 99,0% domków kanadyjskich jest spartaczone. a to jest tylko przykład, żeby sobie ktoś nie myślał że się tej firmy akurat czepiam. Tam w Kanadzie, czy u nas- robią to na czuja→"bo mnie się wydaje, że jak upuszczę krew- to pacjent będzie mógł chodzić" tak samo i tu. Jak dam styropian ryflowany, to pacjent będzie "oddychał" lub nie będzie problemu z kondensacją. Sama idea budowania z drewna jest jak najbardziej w porządku, ale trzeba wiedzieć jak. 100% prawdy i dlatego szkieletowe domy nie mogą się w Polsce przebić bo nie ma fachowców którzy prócz wbijania gwoździ wiedzą coś więcej na temat używanych materiałów i łączenia ich ze sobą . zacytuję kogoś - " budowa domu murowanego jest prosta jak budowa cepa , a budowa drewnianego jak Kombajnu " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.11.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Weź pod uwagę, że nie kupisz gotowych elementów. Nie ma jak w USA czy Kanadzie przemysłu produkującego półfabrykaty z drewna. Ceny przez to są wyższe, jakość różna. Wszystko będziesz musiał przygotować sam. Polacy nie akceptują też standardów amerykańskich czyli z wierzchu ładnie, pod spodem dykta, bo nie widać. Przez to domy szkieletowe w Polsce wychodzą cenowo podobnie jak murowane a wybór dla Polaka jest jasny. Ściana musi być solidna . Edytowane 29 Listopada 2015 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 30.11.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ja używam standardów i technologi skandynawskich - wszystko samemu na placu budowy i dobry dom szkieletowy cenowo wychodzi tyle co murowany !Na mój dom mogę dać 30 lat gwarancji czy na murowany dostaniesz tyle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 04.12.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Postawiłem z rodziną kanadyjczyka, kosztowało mnie to półtora roku nauki zanim zacząłem, ale nie zamieniłbym go na murowany, nawet 2x większy. Ludzie są strasznie nieufni, ale Ci co mnie zdążyli już odwiedzić nie mogą zrozumieć, dlaczego w Polsce tak się nie buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts