8szymon8 20.11.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Witam Wszystkich. Dwa tygodnie temu odebraliśmy z żoną klucze do naszego domu. Nie będę się rozpisywał o m2 i innych, tylko przejdę do konkretów. Na parterze podłogówka, na piętrze w łazience podłogówka, a w 3 pokojach kaloryfery. Tydzień temu instalator założył mi kocioł (De Dietrich MCR3 z zbiornikiem na CWU). Serwisant uruchomił i wszystko pięknie - robi się ciepło. Ale po paru godzinach piec przy zmianie temperatury na grzejniki z 50 st na 90 st. nie reagował. Jak również na zmianę temperatury zadanej na sterowniku. Wezwałem instalatora, i okazało się że filtr na powrocie do pieca był zapchany jakąś ziemią(?). Przez 3 dni, 5 razy czyściłem filtr bo praca pieca nie była jak należy. Nawet po 20 minutach pracy pieca od poprzedniego czyszczenia ciśnienie wody wylało MNÓSTWO tego syfu. Po zlaniu wody do wiadra oto co okazało się moim oczom Pytanie moje jest następujące. Kto za to odpowiada? Kto powinien czyścić instalację, ponieważ nie mam zamiaru zalewać sobie, jeszcze przynajmniej kilkukrotnie, kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts