19stanley19 20.11.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Witam. Tak jak w temacie szukam informacji na temat stropu. Znalazłem dużo artykułów na forach, ale są to informacje z około 2006 r. Rzut parteru: Zasięgałem informacji w firmie MITEK stropodachy. Tam wycenili mi na 22 tysiące. Proszę o wasze opinie. Jaki strop zrobić tak aby był w miarę tani ale i dobry. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.11.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 To zależy kto czego oczekuje od stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19stanley19 20.11.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 To zależy kto czego oczekuje od stropu. Co masz dokładnie na mysli? Poddasze na poczatku nie będzie używane, jedynie do suszenia ubrań Poddasze bedzie zagospodarowane w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.11.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 czy zależy ci na szybkości wykonania, a może izolacji od dźwięków itd,itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.11.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Nie wiem co ma znaczyć tani strop. Takich nie ma. A Mitek proponował strop czy dźwigary kratowe?Ze stropów ja polecam monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19stanley19 20.11.2015 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Mitek: (stropodach, transport oraz montaż 22 tys zł) Jaki może być przybliżony koszt stropu monolitycznego mojego rzutu? Jaka przybliżona cena wieźby dachowej? Edytowane 20 Listopada 2015 przez 19stanley19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19stanley19 22.11.2015 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Więc pomoże ktoś?Powie ktoś jakie są plusy i minusy każdego ze stropów?Jakie są przybliżone koszty za stropy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.11.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 ... a jaki masz strop w Projekcie Budowlanym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19stanley19 22.11.2015 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 ... a jaki masz strop w Projekcie Budowlanym ? Narazie żaden, jestem w trakcie prac z architektem i tutaj nie wiem jaki strop wybrać. Dlatego pytam ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 22.11.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 jest wiele możliwości na realizację stropu, od żelbetowego, po gęsto żebrowy, ... czy też MITEKA włącznie ale to powinieneś uzgadniać z projektantem konstrukcji, który głową odpowiada za jego statykę. Przy takich decyzjach ważniejsze jest bezpieczeństwo konstrukcji poprzedzone właściwymi obliczeniami statycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 22.11.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Wszystko zależy od inwestora. Osobiście jakoś nie mam zaufania do terivy, U siebie będę robił żelbetowy. Jeżeli masz zamiar wykorzystać w późniejszym czasie poddasze to napewno wiązara nie możesz zastosować. Najpopularniejsze na chwile obecną są teriva, żelbetowy. Ocieplisz strop na czas nieużytkowania poddasza wełną którą położysz na strop od góry. A jak będziesz chciał wykończyć poddasze to wełnę ze stropu możesz dać między krokwie. Takie rozwiązanie raczej najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19stanley19 23.11.2015 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 A jak się przedstawiają koszty między teriva, a monolityczny?Jakie są przybliżone ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 23.11.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 kosztorysantem nie jestem ale trafiłem na taki wątek na FM : ... / Ściany, stropy, kominy, garaże / kalkulacja kosztów - strop monolityczny a teriva ( z 2011 ) : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173130-kalkulacja-koszt%C3%B3w-strop-monolityczny-a-teriva ale pewnie i wszystko zależy od rozpiętości, geometrii rzutu, przebić, ... zbrojenia, grubości ! ( dla żelbetowego stropu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 22.12.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 A jak się przedstawiają koszty między teriva, a monolityczny? Jakie są przybliżone ceny? Powiem Ci że liczyłem koszty żelbet a teriva i wychodzi podobnie. Tzn jeśli bierzemy ekipę to ceny podobne. Za robociznę przy terivie mniej zapłacimy jednak materiał wychodzi drożej. W monolicie mam pełne deskowanie, zbrojenie itd. więc i cena robocizny wyższa. Ale sumując wychodzi podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts