Dociekliwy 08.07.2002 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Witam. Mam pytanie dotyczące zbrojenia stropu: Jak na budowie giąć grube pręty do zbrojenia (fi12, fi16)? Może ktoś ma jakiś sprytny patent. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.07.2002 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Gietarka stalowa reczna, albo imadlo i rurka stalowa + mlotek. Dobre zabawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 08.07.2002 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 mocne imadło, 2 długie rury i młot min. 3 kgPS.oczywiście pod warunkiem, że masz stal gładką a nie żebrowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 08.07.2002 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Idź na większą budowe i zobacz,takie urządzonko jest proste w wykonaniu a można giąć każdy pręt czy to gładki czy żebrowany.MarioPs.Prosiłem żebyś sobie obejżał bo raczej ciężko to opisać na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 08.07.2002 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Witam serdecznie. Ja osobiście giąłem pręty i gładkie i żebrowane do fi 16mm. za pomocą dwóch rur stalowych fi 20mm. o długości około 180cm. każda. Bezproblemowo, bez żadnych młotków czy imadeł. Po prostu na ziemi. Noga przydeptywałem jedna rurę, a rękami ciągnąłem drugą. Łatwo, lekko i przyjemnie. Robiłem nawet skomplikowane kształty.Jeżeli zaś chodzi o strzemiona to zrobiłem sobie taki stolik, w który wkręcałem śruby fi 8-10mm. z uciętymi łbami i wyginałem za pomoca małej rurki piekne strzemiączka jak z obrazka, równie lekko i przyjemnie. Budowlańcy nie mogli wyjśc z podziwu, że takich równych i tak dokładnie wg. rysunków z projektu wykonanych strzemion to jeszcze nie widzieli.Polecam. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2002 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Uwaga na samozachwyt-jest bardzo niebezpieczny!;DTen"mój"przyrządzik jest mały,nie trzeba się schylać(próbowałem go narysować ale rysownikiem to ja nie jestem) warto się porozglądać po budowach lub spytać kogoś kompetentnego.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dociekliwy 09.07.2002 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2002 Dzięki! Patent do strzemion widziałem - lecz w dużo mniej eleganckiej wersji (śruby - super pomysł). Co do gięcia fi12-16 dwoma rurami to aż chce się zacytować Gajosa z "FUKSA" - "cholera, jakie to proste!" Dzięki raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 10.07.2002 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 Ja zamiast jednej z rur wykorzystałem słup elektryczny, który na wys. ok 1 m nad ziemią ma otwór. O tyle wygodniej, że nie trzeba się schylać i dużo mniej pracuje się kręgosłupem. No ale trzeba mieć słup w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts