Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

elektryk z monterem rolet się nie dogadali zamiast przeciągnięcia kabla od rolety do mieszkania i tam wpięcia jej do instalacji to elektryk przeciągnął kabel od instalacji na zewnątrz i muszę teraz w rolecie połączyć ten kabel od instalacji elektrycznej z kablem od rolety. W rolecie jest na to miejsce więc nie jest to duży problem tylko chciałbym to zrobić raz a dobrze, aby po kilku miesiącach kabel się nie odkleił od wewnętrznej ścianki rolety lub aby nie było tam wilgoci - aby się różnicówka nie burzyła ;p . Na puszkę izolacyjną niestety nie ma tam miejsca więc pomyślałem, aby użyć szybkozłącze do drutów i dodatkowo obkleić je taśmą izolacyjną i później przykleić do wewnętrznej ściany rolety.

Związku z tym mam dwa pytania

1) jak oceniacie ten pomysł ?

2) czym przykleić szybkozłącze do rolety, pierwszym moim pomysłem jest użycie tej samej taśmy izolacyjnej, ale nie na ile to połączenie będzie trwałe

Pozdrawiam

Edytowane przez wfreeman
https://forum.murator.pl/topic/206003-przyczepienieprzyklejenie-szybkoz%C5%82%C4%85czka-do-drut%C3%B3w-do-rolety/

Musisz kabel co idzie od instalacji do na zewnątrz wpiąć do rolety w miejsce kabla rolety, a kabel rolety wypiąć z rolety i wyrzucić. Wtedy nie musisz łączyć kabla od rolety z kablem co elektryk pociągnął od instalacji do na zewnątrz wewnątrz rolety, bo wpinasz go bezpośrednio w roletę. Edytowane przez krzcel