wfreeman 20.11.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Hej, elektryk z monterem rolet się nie dogadali zamiast przeciągnięcia kabla od rolety do mieszkania i tam wpięcia jej do instalacji to elektryk przeciągnął kabel od instalacji na zewnątrz i muszę teraz w rolecie połączyć ten kabel od instalacji elektrycznej z kablem od rolety. W rolecie jest na to miejsce więc nie jest to duży problem tylko chciałbym to zrobić raz a dobrze, aby po kilku miesiącach kabel się nie odkleił od wewnętrznej ścianki rolety lub aby nie było tam wilgoci - aby się różnicówka nie burzyła ;p . Na puszkę izolacyjną niestety nie ma tam miejsca więc pomyślałem, aby użyć szybkozłącze do drutów i dodatkowo obkleić je taśmą izolacyjną i później przykleić do wewnętrznej ściany rolety. Związku z tym mam dwa pytania1) jak oceniacie ten pomysł ?2) czym przykleić szybkozłącze do rolety, pierwszym moim pomysłem jest użycie tej samej taśmy izolacyjnej, ale nie na ile to połączenie będzie trwałe Pozdrawiam Edytowane 20 Listopada 2015 przez wfreeman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 20.11.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Musisz kabel co idzie od instalacji do na zewnątrz wpiąć do rolety w miejsce kabla rolety, a kabel rolety wypiąć z rolety i wyrzucić. Wtedy nie musisz łączyć kabla od rolety z kablem co elektryk pociągnął od instalacji do na zewnątrz wewnątrz rolety, bo wpinasz go bezpośrednio w roletę. Edytowane 20 Listopada 2015 przez krzcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts