Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam forumowiczów, przyszedł czas o którym marzyłem od dawna zakupu działki...ni stąd ni z owąd trafiła mi się okazja zakupu działki w dogodnej lokalizacji tzn. 10 km od miasta (120 tys. mieszkancow) w lini prostej. Dodatkowo cena działki tez jest ciekawa bo poniżej 50 tys zł. za 870 m2 mniej więcej - jak tak przeglądam inne działki w tym rejonie no to 70- 80 tys tak chodzą w tej gminie. Gmina bogata, na bieżąco robia włączenie do wodociągu czy też kanalizacji. Działka uzbrojona w prąd, wodę i jakieś 120 m od drogi wew. jest szafka gazu.

Niby wszystko fajnie niby wszystko ok ale nachodzą mnie pewne wątpliwości co do działki... może to wina tego że całe życie mieszkałem w blokach , kamienicy. Zawsze myślałem że to ma być działka w spokojnej okolicy nie za blisko sąsiada i koło lasku. A tu jednak życie weryfikuje - działka nie w lesie i działki obok siebie aczkolwiek nie są mniejsze niz 800 m2 a co za tym idzie chyba nie będzie jeden na drugim stał.

Co do konkretów martwi mnie po pierwsze odległość działki 170 m od drogi krajowej - hałas nie jest wielki ale nie ma też ciszy totalnej, czy w waszej opinii to ja udziwniam ? jakbyście radzili sami wybierając ? Moja zona ( mieszkała całe życie w domku) za wszelką cenę chcę tą działkę i jej to ponoć nie przeszkadza i za przykład podaje domy które są też wcześniej wybudowane i nowe bliżej tej drogi.

Druga sprawa - jest to działka narożna - wiem jedna strona ogrodzenia odkryta i odśnieżanie..ale z tym bym dał radę, od strony drogi wew. chcę mieć garaż gdyż jest to strona północna.

Ułożenie względem stron świata - nie jest idealnie co do stron świata , domek jednak pod kątem lekko ale reszta chyba się zgadza salon był by od strony Płd - Zach w większości od zachodu.

Prośba czy możecie zerknąć na poniższe moje wypociny rysunkowe ? co powiecie ? jak z waszymi doświadczeniami ?

http://www.fotosik.pl/zdjecie/05630d105fc5c910

Czy oprócz zagospodarowania przestrzennego przed zakupem sprawdzić coś jeszcze ?

• 1 month później...