mureks 22.11.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Witam. Mam problem. Moja wspaniała ekipa budowlana, spaprała mi komin. Wlot do komina umieścili nie po tej stronie co trzeba. Wkład ma stać po drugiej stronie. Mają oczywiście super pomysł, aby to naprawić. Wykuć dziurę z drugiej strony, i rurę z wylotem obrócić. Jestem sceptyczny co do takiego rozwiązania, ponieważ, konstrukcja zostanie naruszona, po za tym te rurki są chyba połączone na jakiś klej, więc po obróceniu, klej przestanie trzymać i pełnić funkcję izolacyjne. Proszę o pomoc. Jak powinni rozwiązać ten problem, bo na bank nie pozwolę, żeby zmieniali mi projekt przez błąd. Zdjęcie w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.11.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Patrząc na wycięcie pustaka dla trójnika, moje zaufanie do TYCH wykonawców staje się bardzo ograniczone. Instrukcje czytali?! Tam stoi jak byk, w jaki sposób osadza się trójnik.... Można tak zrobić, jak proponują, pod warunkiem, że kilka takich kominów, w ten sposób naprawiali. Wiedzą jakie to trudne i jakie zagrożenia muszą ominąć. Tego typu zlecenia, lepiej uzgodnić z przedstawicielem producenta. Może wskaże kogoś, kto jest godny zaufania. "Może", bo ostatnio słyszałem o przedstawicielu producenta jednej z firm, który dopuścił do eksploatacji pęknięte rury komina systemowego. Chciał jakoś wybrnąć z kłopotu, i zdecydował się na skandaliczne rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mureks 22.11.2015 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Przed telefonem do producenta, chciałem zasięgnąć rady mądrych ludzi z forum.W poniedziałek jak najbardziej, dzwonię do producenta.Jeśli chodzi o montaż trójnika, to w instrukcji jest informacja o płycie czołowej z wełny.Rozumiem, że ona nie pełni roli konstrukcyjnej, czy może jest w jakiejś ramce która wzmacnia konstrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.11.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Płyta to zaślepka, która może być jednocześnie szablonem do wycinania. Nie podoba mi się wycięcie otworu na trójnik w pustakach. Trójnik jest chyba za blisko pustaka, o ile go nie dotyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts