BabyBuns 22.11.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Powie ktoś jak to dalej ugryźć? Wczoraj tak o wpadł mi do głowy pomysł, żeby usunąć farbę z parapetu aby mieć czyste drewno. Zacząłem drapać płatkim śrubokrętem aż wydrapałem tyle ale teraz po prostu odpadają mi łapy i dalej już nie bardzo chce iść a nie chcę też aż tak mocno pokaleczyć deski. Papierem ściernym za bardzo nie idzie. Jakieś pomysły? Chcę aby była ładna deska http://i.imgur.com/dvp8sf6.jpg http://i.imgur.com/S8sLukW.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 22.11.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Są preparaty do usuwania starych powłok - popytaj w sklepach z farbami. Albo szlifierka elektryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BabyBuns 22.11.2015 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Taki preparat nie wchłonie w deskę razem z pigmentem z farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 22.11.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 nie wiem jak to sie nazywa w Polsce ale w Niemczech to jest Abbeizer i nie wchlonie sie w drewno . Potem nalezy przeszlifowac deske szlifierka oscylacyjna , papierem o gradacji 60 , potem 120 . Dalej zostaje lakierowanie lub barwienie i lakierowanie . Bardzo dobrze farba schodzi podgrzana pistoletem na gorace powietrze . Mozna terz farbe usunac fleksem , potem dalej oscylacyjna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BabyBuns 22.11.2015 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Nie mam takiej szlifierki :/ Taką nakładką na wiertarkę da rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 23.11.2015 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 bedzie cierzko ale da rade , jedyny problem to ze wiertarka zostawi okragle rysy co bedzie brzydko wygladac . Proponuje najpierw usunac farbe ze wszystkich parapetow przeznaczonych do renowacji a potem wyporzyczyc szlifierke na jeden dzien czy Weekend . Bez oscylacyjnej efekt nie bedzie zadowalajacy . W szczegulnosci jezeli drewno bedzie barwione , wszelkie rysy , nawet te nie widoczne teraz wyjda puzniej ze zdwojona sila ( bejca w nich wchlonie sie bardziej i bedzie to bardzo widac , podobnie jest z lakierem jednak rysy widac nieco mniej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts