Gość grend 22.11.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Ile macie wełny na suficie aby nie było słychać WM - chodzi tutaj konkretnie o kanały i puszke rozprężną. Czy 10 cm wystarczy aby nic nie było słychać ? Jak t jest w waszym przypadku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.11.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Ale po co zagłuszać WM, ona powinna być przecież bezgłośna.Ja ja mam akurat 5cm, ale to nie z uwagi na WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 22.11.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 czyli przelot powietrza pexem z puszka jest bezgłośna ? Ja tez będę dawał tłumik tylko jest on wystarczający ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.11.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Ja nic w skrzynkach nie słyszalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 22.11.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 no bez przesady - to po co tłumiki, "guma" na puszkach jeżeli przepływ powierza jest niesłyszalny ???? Ktoś inny dla porównania się wypowie jak to jest u niego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.11.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Ja nawet nie mam tłumików, chyba, ze za taki uznać kilkumetrowy odcinek izolowanego fleksa, ktory idzie od centrali do skrzynek na nawiewie i wywiewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.11.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Tłumiki w domowych wentylacja nie są potrzebne. Tu można zrobić instalację, z prędkością 2 do 5m/sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 23.11.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Misiu, dawaj generator grawitacyjny! Nie możemy się doczekać. Tuś go dopadł, dla nie wtajemniczonych przypomnę: . Zacząłem budować, bo to bardzo realne. A o realności i prostocie rozwiązania, poza znajomością fizyki, przekonała mnie blokada informacji na ten temat. Grawitacja, to spora siła, mająca ogromne zalety: - dostępność - stabilność - brak wpływu warunków pogodowych Tego się nie da zakłócić. Nie opodatkują ja PV czy kolektorów. Nie muszę "dekorować domu" . Czyli ma w doopie polityków. A jak tam postępy z tym silnikiem grawitacyjnym? ile prądu to już daje? A może skończyło się na znajomości fizyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 23.11.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Możecie napisać jaką grubość macie wełny miedzy rurami do WM a sufitem podwieszanym ??? Nie chce mi się czytać karczmarnych awantur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 23.11.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Sorry. Zaraz wykasuję swoje posty. nie masz kasować swoich postów tylko odpowiedzieć na pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.11.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 nie masz kasować swoich postów tylko odpowiedzieć na pytanie Nie jest to łatwe, bo instalacja nie powinna być słyszalna. Pytasz tak na wszelki wypadek, czy faktycznie masz z tym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 24.11.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Grend: wełna w tym wypadku nie służy do wyciszenia instalacji. Powietrze płynie tam bezgłośnie. No, chyba że za radą paru tu obecnych osobników nawiew do salonu i pokoi to 1 rura fi75; więc jeśli szumi to wtedy pytaj co zrobić tych co tak doradzali... W prawidłowo wykonanej instalacji NIC NIE SZUMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 24.11.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 czyli nie ma znaczenia jak warstwa izolacji jest na suficie ? Dźwięki wydaje tylko rekuperator ? Bo ja w zestawie mam tłumik do rozdzielacza na rure fi 20 i dodatkowo tłumiki na króciec od puszki rozdzielczej. W tym momencie po co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.11.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 czyli nie ma znaczenia jak warstwa izolacji jest na suficie ? Dźwięki wydaje tylko rekuperator ? Bo ja w zestawie mam tłumik do rozdzielacza na rure fi 20 i dodatkowo tłumiki na króciec od puszki rozdzielczej. W tym momencie po co to jest Tylko po to, by Pana naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 czyli nie ma znaczenia jak warstwa izolacji jest na suficie ? Dźwięki wydaje tylko rekuperator ? Bo ja w zestawie mam tłumik do rozdzielacza na rure fi 20 i dodatkowo tłumiki na króciec od puszki rozdzielczej. W tym momencie po co to jest Trzeba było pytać zanim kupiłeś A jednostkę jaka masz ? I kanały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 24.11.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 no to jest śmieszno i straszno ... no i trochę bardziej ubogo . LUNA kanał 75/63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) A między rekuperatorem, a skrzynkami? Edit: ja mam cicha centralę, wiec nic nie słyszę. Pomiędzy kanałami a płyta k-G jest wełna 5cm, ale nie była tam dawana z myślą o izolacji akustycznej. Skrzynki rozprężne leżą bezpośrednio na płycie. Luna jest głośniejsza, to reku ma m.in. gorbag, on chyba jakieś tłumiki stosował. Edytowane 24 Listopada 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 24.11.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 miedzy reku a skrzynkami nie wiadomo co do końca będzie ale skłaniam się do rur stalowych fi 20 opatulonych wełna - nie wiem jak to fachowo się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 To rury spiro - raczej fi200, nie 20 No to bez tłumików nie obędzie. Takie rury pięknie ci podkręcą odgłosy i drgania Luny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 24.11.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 to co by było lepsze ? To dopiero muszę kupić więc problemu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts