miro950 22.11.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) WitamJako, że jestem w trakcie remontu domu i zrezygnowałem z standardowego stropodachu na rzecz małej wywiązki z blachodachówką. Problem polega na tym, że stare pokrycie zrobione przez poprzedniego właściciela jest kompletnie nieszczelne i przesiąknięte wodą ( styropian 4 cm i zwykła papa ) - woda aż się wyciska. Mam zamiar to wszystko zerwać, ale tu zachodzi pytanie - czy mogę to docieplić styropianem? dodam, że strop zapewne jest wilgotny i niechciałbym na następny rok mokrych ścian czy też grzyba..Poddasze nieużytkowe. Edytowane 22 Listopada 2015 przez miro950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.11.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 A czemu ma być grzyb ? niech się przewietrzy przez lato, później ciepły kożuszek 30 i więcej cm EPS"a (styropianu) Danie wełny niczego tu nie zmieni, ponieważ potrzeba pod wełnę dać paroizolację.Ale szkic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro950 25.11.2015 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Doszło do tego, że zerwałem cała pape, styropian, szlichte i kupe mokrego żużlu który leżał na stropie - krótko mowiąc o 20 ton odciążyłem strop... czekam do lata aż to przeschnie pod blachą i wyłoże wełną - tylko ile minimalnie tej wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 27.11.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Minimalna grubość to 20 cm przy wełnie MEGAROCK PLUS. Taka grubość spełni aktualne wymagania w zakresie ochrony cieplnej wyrażonej współczynnikiem przenikania ciepła U < 0,20 W/m2K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts