Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Woda w łazience kopie/podrażnia skórę.

Recommended Posts

Witam,

mam nadzieję, że mi pomożecie, bo kompletnie nie mam pojęcia co robić.

Mieszkam w kamienicy. W domu mam piecyk.

Jakiś miesiąc temu w całej kamienicy nie było wody. Sąsiad przez pomyłkę zakręcił rury. Po ponownym uruchomieniu wody, z kranów leciała syfiasta, rdzawa woda. Dodam, że piec wtedy zaczął dudnić przez kilka sekund, potem już działał normalnie. Kilka godzin po tym, poszłam do łazienki umyć ręce. I woda zaczęła mnie podrażniać. Piekły mnie ranki i skóra dookoła paznokci. Tak jakby lekko kopało prądem albo jakby woda była z jakimś środkiem drażniącym.

Dzisiaj znowu odkręciłam kran w łazience i poczułam to szczypanie.

Nie mam pojęcia w czym tkwi problem. Czy to coś z elektryką czy woda jest zanieczyszczona. Może ktoś miał podobny problem?

Edytowane przez tangerrine

Rdzawa woda to normalka po wyłączeniu dopływu, jako że to kamienica to pewnie instalacja jest już dosyć stara. Niemniej jednak odczucie "kopania" jest dziwne, żeby upewnić się czy to coś z instalacją zawołaj elektryka żeby zrobił pomiary. Sąsiad robił jakiś większy remont remont ? Popytaj czy inni mieszkańcy też mają takie odczucie.

u mnie było podobnie. Robiłem zabudowę ścianki kartongpis w salonie. Przykręcając obskrobałem kabel elektryczny. Droga była taka wkręt -> stelaż metalowy -> grzejnik -> instalacja Co -> bojler -> kran ->woda. Straty były tak duże że pewnie bym nawet nie poczuł ale żonę mam bardziej delikatną.