tangerrine 22.11.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) Witam,mam nadzieję, że mi pomożecie, bo kompletnie nie mam pojęcia co robić. Mieszkam w kamienicy. W domu mam piecyk.Jakiś miesiąc temu w całej kamienicy nie było wody. Sąsiad przez pomyłkę zakręcił rury. Po ponownym uruchomieniu wody, z kranów leciała syfiasta, rdzawa woda. Dodam, że piec wtedy zaczął dudnić przez kilka sekund, potem już działał normalnie. Kilka godzin po tym, poszłam do łazienki umyć ręce. I woda zaczęła mnie podrażniać. Piekły mnie ranki i skóra dookoła paznokci. Tak jakby lekko kopało prądem albo jakby woda była z jakimś środkiem drażniącym. Dzisiaj znowu odkręciłam kran w łazience i poczułam to szczypanie. Nie mam pojęcia w czym tkwi problem. Czy to coś z elektryką czy woda jest zanieczyszczona. Może ktoś miał podobny problem? Edytowane 22 Listopada 2015 przez tangerrine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 22.11.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Rdzawa woda to normalka po wyłączeniu dopływu, jako że to kamienica to pewnie instalacja jest już dosyć stara. Niemniej jednak odczucie "kopania" jest dziwne, żeby upewnić się czy to coś z instalacją zawołaj elektryka żeby zrobił pomiary. Sąsiad robił jakiś większy remont remont ? Popytaj czy inni mieszkańcy też mają takie odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tangerrine 22.11.2015 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Tak, robił remont i to generalny ;/Jutro przejdę i popytam sąsiadów. Dam znać, jak się coś dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.11.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 U mnie, przy takich odczuciach jakie miałaś, było 63V.Okazało się że bojler zaczął dawać jakieś przebicie napięcia gdy włączała się grzałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 22.11.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Może sąsiad chciał dla siebie dobrzei ze starej instalacji elektrycznej chce nowoczesną i zakombinował z uziemieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 23.11.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 u mnie było podobnie. Robiłem zabudowę ścianki kartongpis w salonie. Przykręcając obskrobałem kabel elektryczny. Droga była taka wkręt -> stelaż metalowy -> grzejnik -> instalacja Co -> bojler -> kran ->woda. Straty były tak duże że pewnie bym nawet nie poczuł ale żonę mam bardziej delikatną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts