Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ktoś pomoże? zmiany w projekcie

Recommended Posts

Cześć,

Myślę, że już niedługo bede zmierzał do adaptacji mojego projektu. Nadal nie wiem jakie zmiany dokonać aby moj wymarzony domek był jak najbardziej ustawny.

1) na pewno bede rezygnował z malej łazienki, chciałbym tam dać taka mała pralnie (moze sie uda cos wykąbinować)

2) nie bedzie przejscia z kuchni do kotlowni (to jest juz przemyslane)

Jesli ma ktoś jakiś ciekawy pomysł co moglbym jeszcze zmienić to proszę o sugestie Pozdrawiam

ScreenHunter_40 Nov. 23 07.40.jpg

ScreenHunter_40 Nov. 23 07.40.jpg

Dużo grubych ścian co może oznaczać, że to ściany konstrukcyjne i nie można ich przestawić. Ja pewnie bym powiększył tą pralnię, a drzwi do pokoju przestawił obok wiatrołapu jego kosztem.

Czy kotłowani gazowa? Jeśli tak to kosztem części tego pomieszczenia stworzył bym spiżarnię.

Dużo grubych ścian co może oznaczać, że to ściany konstrukcyjne i nie można ich przestawić. Ja pewnie bym powiększył tą pralnię, a drzwi do pokoju przestawił obok wiatrołapu jego kosztem.

Tak wlasnie chciałem zrobic, tylko nie wiem czy wtedy szafa w wiatrolapie ktora ma byc na całą scianie nei bedzie za mala. A ma mi sluzyc troszke jak garderoba, bo na nia nie moge wykrzesać miejsca..

To możesz przenieść szafę na prawą ścianę i część szafy zrobić w wiatrołapie, a część w korytarzu. W tym przypadku masz więcej szafy i więcej pralni.

Przesunięcie drzwi wejściowych nie powinno być problemem.

Bardzo dobry pomysl! Na pewno skonsultuje to z architektem :) moze jeszcze jakies propozycje? chociaż wątpie bo domek nie bedzie duzy..

A kotłownia na gaz czy węgiel. Jeśli gaz to dałbym piec do garażu i w kotłowni zrobił składzik czy spiżarnię.

W planach początkowych bylo ogrzewanie PC + reku, niestety a moze i stety bede zmuszony zrobi piec na ekosyf ponieważ obliczyłem, że to bedzie najbardziej korzystne dla mnie. Nawet nie wiedzialem, że w rodzinie po stronie żóny maja zakład gdzie jest produkcja tego paliwa czy tam sprzedaż i po konsultacji bede mial bardzo fajna cene na pewno przez najblliższe kilkanascie lat ;) dlatego taki wybór ktory na ta chwilę jest ostateczny.

W związku z tym kotlownia musi zostać taka jest jest w projekcie...

Ma to sens. Pytanie, którędy chcesz wnosić węgiel. Czy będzie on przyjeżdżał Twoim autem i z garażu przerzucisz go do kotłowni? Pytanie też czy na działce planujesz podjazd dla samochodu od strony drzwi do kotłowni?

Ja nigdy nie miałem kotłowni na paliwo stałe i nie planuje takiej kotłowni. Ciężko mi się w związku z tym wypowiedzieć jak zrobić najlepiej.