Pola19 23.11.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Witam, szukałam informacji na temat impregnatów do fug ale chciałabym uzyskać jednoznaczną odpowiedź - który impregnat (konkretnie jakiej firmy) jest najlepszy? taki żeby nie świecił. Delfin z atlasu chyba nie jest jakiś rewelacyjny? może sopro jak wymieniłam w tytule a może postawić na CT10 (jest chwalony ale mówią że trzeba ze 2 razy zaimpregnować), a może CSH 1610 (słyszeliście coś?). Drugie pytanie - nie mam możliwości odczekiwania 2 tygodni po położeniu fug (słyszałam taka opinię że tyle trzeba odczekać) aby je zaimpregnować, mogę to zrobić dzień po położeniu - nic się nie stanie? nie schrzanię fugi?Kolejna sprawa - powinnam najpierw umyć fugi, zanim zacznę impregnować ? jeśli tak to czym myć będę wdzięczna za szybkie i obiektywne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 23.11.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 co do samych preparatów to się nie wypowiem bo nie wiem ale wiem że fugi przed impregnowaniem trzeba umyć i muszą być suche. Ja do mycia stosowałem preparat HG czysta fuga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola19 23.11.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 dzięki:), to mam już pewność w tym temacie. A jakoś szczególnie długo trzeba czekać na wyschnięcie fugi czy tak zwyczajowo? - jak czas schnięcia podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 24.11.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 fuga może schnąc troszkę dłużej jeśli użyjesz dużo wody i nasiąknie ( różne są fugi nie wszystkie są idealną barierą dla wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola19 30.11.2015 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 nadal jestem przed impregnacja, postanowiłam odczekać ten tydzień od położenia fug i nadalnie wiem który preparat do impregnacji będzie najlepszy - na pewno nie zastosuje Delfina, chce uniknac efektu świecenia fug. Może jakiś fachowiec mógłby mi doradzić z tym preparatem do impregnacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts