ElemenT 23.11.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Witam, wymyśliłem sobie, że nad garażem powieszę Naświetlacz Led 30W z Pirem. Do tego naświetlacza wyprowadzony mam przewód 4x1.5. 4 żyły dlatego, że chcę go uruchamiać albo z włącznika - wtedy świeci cały czas, a po wyłączeniu - by załączał go tylko PIR (wg ustawień). Niestety wszystkie lampy jakie są dostępne mają już wyprowadzony kabel zasilający poza obudowę (która jest hermetyczna) a tam są tylko 3 przewody. Wobec czego na elewacji muszę dodatkowo powiesić gdzieś puszkę by to połączyć. Nie ma też w takiej opcji pominięcia pira. Czy ktoś spotkał się z takim naświetlaczem LED by puszkę przyłączeniową miał "wbudowaną" i by można było pira pominąć? By mój cel spełnić to istnieje jeszcze jedna opcja, a mianowicie kupić wszystko oddzielnie i samemu złożyć, ale nie będzie to "fabryczne" z jednej parafii tylko wszystko samo sobie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 23.11.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Na przykład, pierwszy wygooglany : http://www.eura-tech.eu/b2b/files/ML-26B2_Instrukcja.pdf Tryb manualny (pominięcie automatyki)W trybie manualnym (ręcznym) lampa świeci ciągle za dnia i o zmroku z pominięciemczujnika ruchu i sensora foto-optycznego. Aby przełączyć lampę w tryb ręczny należy podczasświecenia lampy dwukrotnie wyłączyć i włączyć jej zasilanie, przy czym:- operacja ta musi być wykonana w czasie nieprzekraczającym 3 sekund,- czas pomiędzy pierwszym wyłączeniem/włączeniem zasilania musi mieścić się w zakresie0,5-2 sek.Chcąc aktywnie korzystać z takiego trybu pracy lampy, warto rozważyć podczas instalacjipodłączenie szeregowo z lampą prostego włącznika ściennego, dzięki któremu będzie możnaw prosty sposób odcinać i ponownie włączać zasilanie lampy, bez potrzeby używania do tegocelu bezpiecznika prądowego.W manualnym trybie pracy lampy oświetlenie pozostanie włączone na okres ok. 5 godzin.Po tym czasie oświetlenie zgaśnie, zaś czujnik ruchu automatycznie przełączy się na pracęw trybie automatycznym.Użytkownik może wcześniej przywrócić tryb automatyczny na 2 sposoby:a. dwukrotnie wyłączyć i włączyć zasilanie lampy w czasie nieprzekraczającym 3 sekund,b. wyłączyć zasilanie na okres minimum 10 sekund, po czym włączyć zasilanie ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 23.11.2015 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) Taka to wiem, ale zapomniałem wspomnieć, że interesuje mnie lampa taka: Tamto to lampa led, a ja poszukuje naświetlacza LED Edytowane 23 Listopada 2015 przez ElemenT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 24.11.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Obudowy tych naświetlaczy są bliźniaczo podobne. W mojej ta hermetyczna obudowa ma z tyłu cztery śruby, które umożliwiają otwarcie jej, wywalenie 20 cm załączonego przewodu i podłączenie dowolnego innego. 3*1.5, 4*1.5 da radę. W środku ciasno, założenie uszczelki (widoczna na załączonym przez ElementT zdjęciu) dość upierdliwe, w szczególności listopadowym wieczorem, stojąc w deszczu na drabinie przy elewacji , ale jak najbardziej wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts