pwlb 24.11.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witam chciałem zapytać czy przesunięcie gresu panelowego ma jakieś praktycznie znaczenie? Z tego co udało mi się wyczytać, chodzi o to, że płytki mogą być krzywe i takie przesunięcie niweluje te krzywizny. Chciałem położyć takie płytki w kuchni i pasują właściwie idealnie na długość (płytka 60cm, wymiar kuchni 182cm) i chciałbym pominąć zabawę w docinanie. Dodam, że kuchnia ma 4,2 m2 z czego zakryte (szafkami i agd) jest około połowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 27.11.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Wszystkie płytki długie są lekko wygięte, im dłuższa płytka tym bardziej - zazwyczaj.Przy płytkach 60cm może nie być tragedii, ale to musisz sam ocenić przed klejeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 28.11.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Przy kupowaniu gresu 90cm na 40cm pan w hurtowni powiedzial mi ze najlepiej przesunac plytke o 1/3 dlugosci , daje to najlepszy efekt niwelowania wygiecia . Polozylem je zgodnie z jego sugestia i musze powiedziec ze mial racje chociaz calkowitcie nie da sie uniknac lekkich uskokow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 28.11.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Dokładnie tak, piszą o tym w instrukcjach kladzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 28.11.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 a to prysznic z tego gresu , niestety podlogi nie sfotografowalem zeby bylo widac przesuniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwlb 01.12.2015 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Ok czyli rozumiem, że chodzi po prostu o względy estetyczne. Jak będą w miarę równe i niewidoczne wygięcia to mi podłoga się nie zawali z powodu braku przesunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts