maciejtoya 24.11.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witam, Chciałbym kupić kominek i go zabudować.Mam dom o powierzchni około 160 m2. Chciałbym kupić kominek do rekreacyjnego palenia od czasu do czasu, bez DGP oraz płaszcza wodnego.Kominek będzie w salonie otwartym, który ma 36 m2.1. Jakiej firmy polecacie kominki ? 2. Jakiej mocy mam szukać ?3. Na co zwracać uwagę ? Mnie osobiscie zainteresował kominek Hajduk Volcano 2P, tylko nie wiem czy to dobry wybor i czy nie za duza moc (14 kW). Druga sprawa dotyczy zabudowy. Jak ją wykonać? Mam jeden dylemat ponieważ ogrzewanie podłogowe jest położone w odległości około 65 cm od komina i teraz obawiam się, że robiąc zabudowę z gk mogłoby się wkręcić w rurki od ogrzewania. Myślałem, żeby może przemurować warstwę cegieł tzw. M'ek i do tego przykręcić się stelażem ale nie wiem czy to dobry pomysł. Poradźcie coś.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysia_ciapka 30.09.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 My wybralismy do zabudowy kominka kamień. Chcieliśmy żeby efekt był spektakularny i każdemu się podobał. Kominek to główna "ozdoba" w naszym domu i postawilismy na jego nietuzinkową obudowę. Nasz kominek obudowalismy w ten sposób http://dario-stone.pl/realizacje/kominki/ . Pięknie i z gracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.09.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 A konkretnie to który model z tych pokazanych na trzynastu zdjęciach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.09.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Bardzo płytki wkład o małej mocy , stalowy , wykładany szamotem , z 100% poboru powietrza do spalania z poza domu . Polecam Romotop seria HEAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.10.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Jakiś taki ciapkowaty ten marketing szeptany. Darek, to jest marketing jak się patrzy....na zasadzie: "chłop żywemu nie przepuści"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts