siara_nh 24.11.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witampanowie niedawno zrobiłem rozprowadzenie kominkowe gorącym powietrzem, turbinę kominkowa mam na strychu który jeszcze nie jest ocieplony , czy powinienem tą turbine jakoś zabudować obłożyć wełną mineralną?? ( w instrukcji napisane jest aby nic nie kłaść na turbinie - tak ze nie wiem ) proszę o poradępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siara_nh 25.11.2015 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 nikt nie pomoże ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 25.11.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Witam panowie niedawno zrobiłem rozprowadzenie kominkowe gorącym powietrzem, turbinę kominkowa mam na strychu który jeszcze nie jest ocieplony , czy powinienem tą turbine jakoś zabudować obłożyć wełną mineralną?? ( w instrukcji napisane jest aby nic nie kłaść na turbinie - tak ze nie wiem ) proszę o poradę pozdrawiam jeżeli pisze żeby nie obkładać niczym turbiny to po co kmbinoać? szukasz problemu na siłę? czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siara_nh 26.11.2015 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 piesze tylko żeby nie kłaść nic na górnej części turbiny , ale nic nie jest napisane o zrobieniu zabudowy ( jakiejś skrzyni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.11.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Skrzynia musi mieć wentylację, dopasowaną do potrzeb turbiny. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 26.11.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 poza tym wg mnie turbina nie traci temperatury, ja ostatnio ocieplałem rury od dgp, które były ewidentnie ciepłe, natomiast turbina (banan 3 od darco) była chłodna. czyli jest na tyle ocieplona od srodka ze nie ma ewidentnych strat ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 26.11.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 poza tym wg mnie turbina nie traci temperatury, ja ostatnio ocieplałem rury od dgp, które były ewidentnie ciepłe, natomiast turbina (banan 3 od darco) była chłodna. czyli jest na tyle ocieplona od srodka ze nie ma ewidentnych strat ciepła Jeśli strych (nawet nieużytkowy) jest ocieplony, to strata jest minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 26.11.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Jeśli strych (nawet nieużytkowy) jest ocieplony, to strata jest minimalna. U mnie jest nieocieplony, tzn ocieplenie jest na podlodze strychu a turbina stoi nad ociepleniem, polac dachu jest nieocieplona, ale jak pisalem rury byly cieple a turbina zimna. Welna dojechalem do turbiny ale jej samej nie obkladalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts