Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z czego ściany bo już zgłupiałem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, a teraz dałbym 24cm, dzięki czemu wywaliłbym gaz z domu na rzecz bufora z grzałką. Stąd moja rada.

A 18+24 daje cieńszą ścianę, lepszy współczynnik przenikania ciepłą U, niż ceramika, a taką samą jak gazobeton (24+2), większą akumulacyjność ,akustykę (w porównaniu do gazobetonu i ceramiki ) szczelność (nie wieje z gniazdek, jak czasami z ceramiki z dziurami).

Edytowane przez fotohobby

Tak, a teraz dałbym 24cm, dzięki czemu wywaliłbym gaz z domu na rzecz bufora z grzałką. Stąd moja rada.

A 18+24 daje cieńszą ścianę, lepszy współczynnik przenikania ciepłą U, niż ceramika, a taką samą jak gazobeton (24+2), większą akumulacyjność ,akustykę (w porównaniu do gazobetonu i ceramiki ) szczelność (nie wieje z gniazdek, jak czasami z ceramiki z dziurami).

A nie lepiej dać 10 cm wełny zamiast robić tak grubą ścianę i dawać 25 styro?

Na silikat ?

Na źródłach geotermalnych mieszkasz ? ;)

Przecież tak marnie ocieplony dom nie spełnia aktualnych Warunkow Technicznych i nie będziesz mogł go oddać do eksploatacji.

Ja mam ocieplone 15cm 038 i spełnia aktualne warunki techniczne ale nie o mnie tu chodzi, w zeszłym roku widziałem w Niemczech jak docieplają silkę

wełną tylko nie wiem jakiej dokładnie grubości ponieważ nie mierzyłem jej ale na oko wyglądało mi to na 10 maksymalnie 12 cm. Myślałem że wełna ma leprze parametry przy mniejszym rozmiarze stąd moje pytanie o wełnę