lukasz1006 25.11.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 WitamBele miał podłączony okap w kuchni do kominka dachówkowego.Chce aby okap był podłączony pionowo nad kominkiem wentylacyjnym i rura łącząca była jak najkrótsza, aby w zimę nie wkraplała się woda.Dach jest kopertowy i kominek wypada 5 rzędów poniżej okien dachowych. Czy to dobre rozwiązanie jeśli kominek będzie poniżej okien dachowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 25.11.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Istnieje możliwość dostawania się zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.11.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Istnieje możliwość dostawania się zapachu. Zapach i zsuwający się śnieg. W dolnej części dachu jest jest takie zagrożenie. Czy kominek z rurą ocieplony ?. Inaczej skraplanie pewne. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 27.11.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Witam Bele miał podłączony okap w kuchni do kominka dachówkowego. Chce aby okap był podłączony pionowo nad kominkiem wentylacyjnym i rura łącząca była jak najkrótsza, aby w zimę nie wkraplała się woda. Dach jest kopertowy i kominek wypada 5 rzędów poniżej okien dachowych. Czy to dobre rozwiązanie jeśli kominek będzie poniżej okien dachowych? Ja robię podobnie, ale przewidziałem że może pojawiać się skraplanie Dlatego rura wchodząca do okapu zakończona jest trójnikiem a od niego będę miał odprowadzone ew. skropliny do kanalizacji. Kominek na dachu mam max. na górze by nie zerwał go zsuwający się śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts