Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterownik TECH ST-37 RS - ustawienia w podtrzymaniu

MARTINOS

Recommended Posts

witam,

mam pytanie odnośnie ustawień sterownika ST-37N RS LINK

Chodzi i konkretnie o ustawienia pracy w podtrzymaniu. Wg instrukcji w podtrzymaniu nadmuch. Producent pisze:

Opcja ta pozwala ustawić siłę nadmuchu wentylatora w podtrzymaniu. W trybie podtrzymania

wentylator pracuje w tym samym czasie co podajnik.

Ja rozumiem czas dmuchania = czas pracy podajnika.

W zwykłym ST-37 mogę sobie dowolnie i niezaleznie od pracy podajnika ustawiać czas nadmuchu i cząstotliwość.

Tutaj jest to ogranoiczone i niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Dosyć często kocioł mi gaśnie jak idzie na dłużej w podtrzymanie.

Ustawione mam teraz 6s co 35minut

Ktoś ma taki ster i może wspomóc?

Edytowane przez MARTINOS

witam,

mam pytanie odnośnie ustawień sterownika ST-37 RS LINK

Chodzi i konkretnie o ustawienia pracy w podtrzymaniu. Wg instrukcji w podtrzymaniu nadmuch. Producent pisze:

Opcja ta pozwala ustawić siłę nadmuchu wentylatora w podtrzymaniu. W trybie podtrzymania

wentylator pracuje w tym samym czasie co podajnik.

Ja rozumiem czas dmuchania = czas pracy podajnika.

W zwykłym ST-37 mogę sobie dowolnie i niezaleznie od pracy podajnika ustawiać czas nadmuchu i cząstotliwość.

Tutaj jest to ogranoiczone i niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Dosyć często kocioł mi gaśnie jak idzie na dłużej w podtrzymanie.

Ustawione mam teraz 6s co 35minut

Ktoś ma taki ster i może wspomóc?

w menu instalatora jest taka opcja jak opóźnienie włączenia podajnika, tam znznacza ile sekund chcesz opoźnić i opoxnienie wyłączenia wentylatora. Tam ustawiasz ile sekund po zatrzymaniu podajnika ma jeszcze pracować wentylator. ja u siebie obie opcje mam ustawione na 10 sekund.

A podtrzymanie mam 5s co 25m.

w menu instalatora jest taka opcja jak opóźnienie włączenia podajnika, tam znznacza ile sekund chcesz opoźnić i opoxnienie wyłączenia wentylatora. Tam ustawiasz ile sekund po zatrzymaniu podajnika ma jeszcze pracować wentylator. ja u siebie obie opcje mam ustawione na 10 sekund.

A podtrzymanie mam 5s co 25m.

a jak masz ustawiony próg wentylatora i jak to działa w rzeczywistości?

próg wentylatora to poziom obrotów z którego staruje

jesli np w trybie pracy masz wentylator na 5 a ustawisz próg wentylatora na 1 to będzie ruszał z prędkością 1 i się rozpędzal do 5

jesli ustawisz próg na 10 to wystartuje z mocą 5 od razu lub ruszy z poziomu 10 i zwolni ale dokładnie nie pamiętam

w serwisowym mozesz jak pisał kolega ustawić opóźnienie podajnika i wentylatora i to pozwoli dmuchnąć dłużej

skoro jednak gaśnie to moze wystarczy zmniejszyć czas podawania w podtrzymaniu i skrócić przerwy pomiędzy podaniami.