MARTINOS 26.11.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) witam, mam pytanie odnośnie ustawień sterownika ST-37N RS LINK Chodzi i konkretnie o ustawienia pracy w podtrzymaniu. Wg instrukcji w podtrzymaniu nadmuch. Producent pisze: Opcja ta pozwala ustawić siłę nadmuchu wentylatora w podtrzymaniu. W trybie podtrzymania wentylator pracuje w tym samym czasie co podajnik. Ja rozumiem czas dmuchania = czas pracy podajnika. W zwykłym ST-37 mogę sobie dowolnie i niezaleznie od pracy podajnika ustawiać czas nadmuchu i cząstotliwość. Tutaj jest to ogranoiczone i niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Dosyć często kocioł mi gaśnie jak idzie na dłużej w podtrzymanie. Ustawione mam teraz 6s co 35minut Ktoś ma taki ster i może wspomóc? Edytowane 26 Listopada 2015 przez MARTINOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawzim 26.11.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 witam, mam pytanie odnośnie ustawień sterownika ST-37 RS LINK Chodzi i konkretnie o ustawienia pracy w podtrzymaniu. Wg instrukcji w podtrzymaniu nadmuch. Producent pisze: Opcja ta pozwala ustawić siłę nadmuchu wentylatora w podtrzymaniu. W trybie podtrzymania wentylator pracuje w tym samym czasie co podajnik. Ja rozumiem czas dmuchania = czas pracy podajnika. W zwykłym ST-37 mogę sobie dowolnie i niezaleznie od pracy podajnika ustawiać czas nadmuchu i cząstotliwość. Tutaj jest to ogranoiczone i niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Dosyć często kocioł mi gaśnie jak idzie na dłużej w podtrzymanie. Ustawione mam teraz 6s co 35minut Ktoś ma taki ster i może wspomóc? w menu instalatora jest taka opcja jak opóźnienie włączenia podajnika, tam znznacza ile sekund chcesz opoźnić i opoxnienie wyłączenia wentylatora. Tam ustawiasz ile sekund po zatrzymaniu podajnika ma jeszcze pracować wentylator. ja u siebie obie opcje mam ustawione na 10 sekund. A podtrzymanie mam 5s co 25m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 26.11.2015 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 w menu instalatora jest taka opcja jak opóźnienie włączenia podajnika, tam znznacza ile sekund chcesz opoźnić i opoxnienie wyłączenia wentylatora. Tam ustawiasz ile sekund po zatrzymaniu podajnika ma jeszcze pracować wentylator. ja u siebie obie opcje mam ustawione na 10 sekund. A podtrzymanie mam 5s co 25m. a jak masz ustawiony próg wentylatora i jak to działa w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 26.11.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 próg wentylatora to poziom obrotów z którego starujejesli np w trybie pracy masz wentylator na 5 a ustawisz próg wentylatora na 1 to będzie ruszał z prędkością 1 i się rozpędzal do 5 jesli ustawisz próg na 10 to wystartuje z mocą 5 od razu lub ruszy z poziomu 10 i zwolni ale dokładnie nie pamiętamw serwisowym mozesz jak pisał kolega ustawić opóźnienie podajnika i wentylatora i to pozwoli dmuchnąć dłużej skoro jednak gaśnie to moze wystarczy zmniejszyć czas podawania w podtrzymaniu i skrócić przerwy pomiędzy podaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 26.11.2015 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Sorry Panowie, chodzi konkretnie o ten seter. Przegapiłem literkę N.ST-37N RS LINK Timon, chodzi o coś takiego: cytat z instrukcji Próg wentylatoraPo aktywowaniu tej funkcji wentylator będziesię wyłączał jeśli temperatura na kotle spadnie poniżej tej wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 26.11.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 to sygnał dla stera że kocioł wygaszony i jesli temperatura spadnie poniżej poziomu progu to wtedy przestaje dmuchać i kocioł się wygaszatak podejrzewam bo wcześniej nie spotkałem tej funkcji w techu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts