Tom_buduje_dom 26.11.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Witam. Architekt zaproponował, że kominek w salonie na parterze będzie podłączony do komina, ale który będzie wymurowany dopiero na piętrze, czyli nad kominkiem. Zastanawiam się czy posadowienie komina na stropie (Terriva) jest właściwe i bezpieczne? Architekt tłumaczył, że w naszym przypadku nie ma potrzeby murowania komina od parteru/ fundamentu. Czy spotkaliście się z takim rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 26.11.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 No popatrzcie, a ja pod kominy musiałem wylewać zbrojoną ławę w która poszło metr betonu i trochę stali... szkoda że na takiego architekta nie trafiłem Na stropach gęsto-żebrowych nie mogą stać żadne elementy konstrukcyjne budynku, nic poza "normalnym" wyposażeniem mieszkania. Pod wszelkie oparcia wszelakich elementów konstrukcyjnych które miałyby się opierać o strop muszą być wykonane odpowiednio zbrojone i zaprojektowane przez uprawnionego konstruktora podciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts