pejello 26.11.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Witam, Jestem na etapie rozbiórki poddasza nad garażem dwustanowiskowym. Garaż solidny, murowany z lanym, grubym stropem. W chwili obecnej dach jest prowizoryczny, konstrukcji drewnianej na stemplach opartych na stropie. Miałem w planie rozebrać całe 1 piętro ww. garażu, następnie na stropie wylać docieploną styropianem wylewkę ze spadkiem. Tymczasem dekarz zaproponował mi w tej samej cenie wykonanie pokrycia z konstrukcją drewnianą pokrytą blachą-bez żadnego docieplenia-bo jak twierdzi garaż nieogrzewany więc po co. Wg mnie jakieś ocieplenie chyba powinno być. I tu moje pytanie jakie i czy rzeczywiście jest potrzebne? (z zewnątrz garaż będę docieplał styropianem głównie w celu wyrównania ścian bo krzywe dramatycznie są). Czy kłaść bezpośrednio na strop styropian, wełnę? Co z folią paro przepuszczalną? czy jest potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts