kamoreks 27.11.2015 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) Witajcie, od pewnego czasu w domu w którym mieszkam przecieka dach. Dach ma powyżej 40 lat i planujemy go wymienić, wyremontować. Znajduje się tu strop Ackermana. Niestety nie znamy się na tym zbyt dobrze i nie wiem co było by najlepszym rozwiązaniem, ktoś kiedyś proponował na ten dach (nie ruszać starej papy itp) nałożyć konstrukcję drewnianą zrobić dach spadzisty i dać blacho-dachówkę czy coś w podobie. Jednak dla mnie jest to obciążanie konstrukcji, dlatego dołączam rysunek z projektem, może komuś coś to powie wytrawnym fachowcom. Proszę o porady w co najlepiej celować przy remoncie takiego dachu ? Czy zerwać jakoś stare pokrycie, czymś wypełnić zamiast tego pumeksu i dać nową papę ? Oczywiście robota zostanie powierzona fachowcom, ale chciałbym mieć chociaż zarys informacji jak Wy to widzicie. Z góry dziękuję. Nie wiem czy dobrze widzę, ale obecnie to chyba jest jakoś tak: -2 Warstwy Papy Bitumicznej na Lepiku -Szlichta Cementowa 2 cm -Szkło piankowe 6-15 cm (zależy gdzie) dach jest trochę spadzisty w 1 stronę - 1 Warstwa papy parolizolacja lub "I warstwa papy - paroizolacja" Edytowane 27 Listopada 2015 przez kamoreks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 27.11.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 W/g mnie , najlepiej byłoby dać warstwę styropapy . Jak jest ocieplenie ścian to zwalić ogniomur i połączyć ocieplenia (bez mostka termicznego). Mozna też dać warstwę styropianu + przezbrojona wylewka 5-6 cm i pokryć termozgrzewalną.Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamoreks 27.11.2015 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 W/g mnie , najlepiej byłoby dać warstwę styropapy . Jak jest ocieplenie ścian to zwalić ogniomur i połączyć ocieplenia (bez mostka termicznego). Mozna też dać warstwę styropianu + przezbrojona wylewka 5-6 cm i pokryć termozgrzewalną.Jan Dziękuję za odpowiedź. Jutro dodam zdjęcia na żywo, jednak mam pytanie, co zrywać, a co zostawić. I gdzie dać tą styropapę na tą wylewkę co tam jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 27.11.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Dziękuję za odpowiedź. Jutro dodam zdjęcia na żywo, jednak mam pytanie, co zrywać, a co zostawić. I gdzie dać tą styropapę na tą wylewkę co tam jest ?? Nie zrywać, ewentualnie wyrównać. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts