babarek 27.11.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) Planuję remont domu z lat 80. Na początek zabieram się za dach. Aktualny dach to konstrukcja żelbetowa pokryta papą na lepiku. Dach jest nieocieplony więc występują duże straty ciepła. Płyta pomiędzy górną kondygnacją a niezamieszkałym strychem prowizorycznie ocieplona. Chciałbym dach ocieplić i położyć na nim blachodachówkę, balchę na rąbek lub blachę na rąbek typu "klik". 1. Które rozwiązanie polecacie. Jak powinno wyglądać prawidłowe wykonanie polecanego rozwiązania?2. Chciałbym wypuścić dach poza obrys budynku przykrywając maksymalnie znajdujący się poniżej balkon. Jak daleko może wyjść dach aby to dobrze wyglądało? Poniżej rysunek dachu:http://doallegro.republika.pl/dach.pdf Edytowane 7 Grudnia 2015 przez babarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.11.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Aktualny dach to konstrukcja żelbetowa pokryta papą na lepiku. W pliku pokazujesz dach drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babarek 27.11.2015 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Projekt dopuszczał dwa rozwiązania. Dach został wykonany jako kopertowy żelbetowy w wymiarach jak na pierwszym rysunku. Drugi rysunek zamieściłem aby pokazać kąt nachylenia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babarek 07.12.2015 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Projekt dopuszczał dwa rozwiązania. Dach został wykonany jako kopertowy żelbetowy w wymiarach jak na pierwszym rysunku. Drugi rysunek zamieściłem aby pokazać kąt nachylenia dachu. Nikt nie podpowie?... Nieco myślałem i skłaniam się chyba do blachy na rąbek. Może z firmy plannja? Sama blach nie kosztuje dużo więcej niż blacho-dachówka. Wiem, robocizna będzie droższa. Ile? Chcę położyć styropian. Jakiej grubości dać? Do tego folia z oplotem i co pełne deskowanie? Będzie ok? Ile taki dach może być droższy od rozwiązania opartego na blacho dachówce np. Wencja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.12.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Jak wyobrażasz sobie wypuszczenie dachu.? Trzeba chyba zrobić częściową więźbę. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babarek 07.12.2015 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Jak wyobrażasz sobie wypuszczenie dachu.? Trzeba chyba zrobić częściową więźbę. Jan Tak. Zdaję sobie sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts