qosek 28.11.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Cześć Właśnie dostałem wycenę wykończenia domku (koło Gdańska) i chciałem się dowiedzieć, czy ceny nie są jakieś kosmiczne (oczywiście podane są ceny tylko robocizny) 1) Zabudowa skosów na poddaszu: 2x wełna, folia, stelaż, karton-gips, szpachlowanie całych płyt (nie tylko łączeń), gruntowanie białą farbą 60zł/m2 2) Układanie wełny 2x wełna, folia 15zł/m2 3) Sufit z OSB (na poddaszu, tak by zrobić stryszek) 25zł/m2 + 150zł za montaż wyłazu na strych 4) Cekolowanie 2x cekolowanie, gruntowanie białą farbą 15zł/m2 5) Malowanie 2x malowanie 8zł/m2 6) Układanie kafli na podłogach (garaż, kuchnia, łazienki, etc) 45zł/m2 7) Układanie kostki brukowej 35zł/m2 przy standardowych rozmiarach 45zł/m2 przy małej 10zł/mb krawężnika Sufity podwieszanie Sufit podwieszany z montażem oświetlenia wpuszczonego 80zł/m2 (tutaj mi się wydaje, że cena jest dość droga) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 06.12.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Co do sufitow podwieszanych to moze Ci sie wydawac, ze to takie proste, szybkie ale tak nie jest. Obrobka skomplikowanych sufitow wielopoziomowych sporo zajmuje, to nie to samo co okladziny, gdzie leca latwo i przyjemnie tluste metry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 06.12.2015 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Dzieki za odpowiedzAle pytanko - jezeli mam sufit podwieszany taki 0,4m x 8m (po prostu wzdluz sciany na cala dlugosc pomieszczenia, jeden poziom), czy tez 3,4m x 2,8m (calosc kuchni, tez jeden poziom) - czy nadal cena 80zl/m2 ? (mi jako laikowi wydaje sie to proste ... a wychodzi za robocizne prawie 1000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts