Kontakty 28.11.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Witam. Będę przechodził z gazu na indukcję. Mieszkam w bloku i ciągne gaz z przyłącza. Licznik mam zamontowany w garderobie i od licznika idzie rurka do kuchni. Moje pytanie jest takie czy po rozwiązaniu umowy z gazownią mogę tą rurę uciąć?Uniemożliwia ona dosunięcie mebli, brzydko wygląda a mi już nie będzie potrzebna. Proszę nie mylić rury o której pisze z rurą "główną" przez którą gaz leci do wszystkich mieszkań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 28.11.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Jak rozwiążesz umowę, panowie z PSG powinni chyba zdjąć ten licznik, więc ta rurka nie będzie do niczego podłączona, czyli nie będzie stanowiła instalacji gazowej. A nawet jeśli tylko zamkną zawory przy liczniku, to też nie widzę problemu. Dopiero jak się coś odmieni i będziesz chciał wrócić do gazu, trzeba pewnie będzie organizować pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts