selius 28.11.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Witam Jak w temacie, mam problem z ciagle pekajaca membrana w zbiorniku przeponowym od hydroforu. Pierwszy raz pekla mi membrana po roku czasu od zalozenia hydroforu, wiec ja wymieniem. Na drugi rok sprawdzalem cisnienie i zauwazylem ze znowu jest peknieta, wiec ja znowu wymienilem.... W maju tego roku sprawdzalem cisnienie i .... z zaworka od napelniania powietrza przy nacisnieciu leci woda i nie da sie nabic cisnienia, wiec sie wkurzylem i wymienilem caly zbiornik rowniez na omnigena 100l, dzisiaj przed zima chcialem sprawdzic cisnienie i nowym pol rocznym zbiorniku zbowu peknieta membrana. Leci z zaworka woda i nie da sie nabic powietrza ;/ Pomozcie co robic bo juz nie mam pojecia czego to moze byc wina ;/ instalacje widzialo dwoch hydraulikow i powiedzieli ze nie widza w niej nic dziwnego zeby mogly pekac tak te membrany ;/ Dodam ze zbiornik znajduje sie na zewnatrz domu w zakopanych kregach (ok 2.5m). Cisnienie max 3.8 bar Cisnienie min 2.2 bar Cisnienie powietrza bez wody przy sprawnej membranie 1.7 bar Rura zakopana na 12.5 m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 02.12.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Cisnienie min 2.2 bar Cisnienie powietrza bez wody przy sprawnej membranie 1.7 bar Rura zakopana na 12.5 m Pozdrawiam A jakie są ustawione ciśnienia włącz - wyłącz? Oglądałeś te membrany? Czy uszkodzenia są podobne we wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 02.12.2015 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Jak napisalem wyzej:Cisnienie wlacz 2.2barCisnienie wylacz 3.8 bar. Dwie membrany byly przeciete w pol, nie byly jakos rozerwane.Teraz oddalem zbiornik na gwarancji, wiec nie wiem jak ta wyglada. Narazie kupilem nowy zbiornik firmy Aquasystem i zobaczymy czy w tym nie beda pekaly te membrany, bo podobno omnigena to chinskie dziadostwo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts