Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z przyłączeniem gazu

ewamewa

Recommended Posts

Witam,

Dostałam warunki przyłączenia do sieci gazowej z klauzulą: "z uwagi na duży zakres niezbędnej rozbudowy sieci gazowej (123m) zawarcie umowy o przyłączenie będzie możliwe pod warunkiem równoczesnego zawarcia umów o przyłączenie dla co najmniej dwóch spośród budynków zlokalizowanych na działkach nr ....." i tu wymieniają 6 działek. Problem w tym, że na tych działkach nie stoją żadne domy. Dwie działki są już sprzedane ale ....albo jeszcze się nie będą budować albo nie chca gazu. Na tą chwilę nie ma szans aby zebrać 2 dodatkowe umowy na gaz. My chcemy ruszyć z budową w przyszłym roku i też się wprowadzić. Nie wyobrażamy sobie innego ogrzewania niż gazowe. I klops....

Czy ktoś miał podobną sytuację i dostał warunki z taką klauzulą ? myślę o odwołaniu ale to przecież będzie kopanie się z koniem. Nawet jak stwierdzę, że nie wyrażam zgody na takie warunki to, jako monopolista, poślą mnie na najbliższe pochyłe drzewo.

Jak do tego podejść ? może w ostatnim czasie ktoś przerabiał podobny problem ? POMÓŻCIE PLSSSS

Ewa

Znalazłem wyjście .Jest szansa.Może na prv bo mi przeszkadza gringaz.;)

bo mi przeszkadza gringaz.;)

Dalej czekam na twoje rachunki. Proszę również o podanie kosztów "konserwacji, dzierżawy i kosztów upozorowanych" zbiornika zakupionego na własność.

Ponownie pytam jaki miałeś cel zarzucając mi kłamstwo w wyliczeniach, nie mając ku temu żadnych argumentów?

Współczuję bo problem masz. Jak sama widzisz możliwości przyłącza do gazu ziemnego są.To już dobra wiadomość.Zrobiłbym tak.W 100 % jeszcze raz upewniłbym się czy właściciele działek powtarzam właściciele działek nie deklarują przyłącza gazu ziemnego co skutkuje zawsze atrakcyjnością w/w działki.Może zabrzmi to trochę nieprawdopodobnie ale zapytałbym u źródła o koszt położenia 123 m rury .Dlaczego o tym wspominam.Zawsze masz asa w rękawie i skoro stawiacie jako priorytet gaz ziemny to czego by nie spróbować.Przecież roboty możecie polecić firmie mającej licencję gazowni, która wykona wszystko od A do Z. Gazownie mają swoja listę podwykonawców uprawnionych do prowadzenia takich robót .Dlatego przy odpowiednim wpisie wy rozdajecie kary gdy ktoś z w/w właścicieli obudzi się i zechce budować.Myślisz ,że do kogo zadzwoni zakład gazowniczy? Wiem ,że brzmi to trochę absurdalnie.Ale ja na waszym miejscu spróbowałbym.Czyli najpierw sąsiedzi , a potem zakład gazowniczy z zapytaniem czy istnieje taka opcja położenia przez jednego inwestora i co dalej czym skutkuje jeśli zgoda jest i na koniec terenowy podwykonawca z licencją danego ZG i jego koszt położenia takiej inwestycji.

p.s Tylko proszę nie wchodźcie w opcję z butlą na gaz płynny bo przedstawiciel terenowy cię omami wyższością swej racji.To kosz około 10 tyś....... za to masz przyłącze jeśli ZG się zgodzi.Na moim terenie da się.

serdecznie pozdrawiam.

Człowieku, u mnie koszt budowy 8m przyłącza to prawie 7000zł.

Oczywiście, ja płacę ustalony ryczałt - 1600zł, resztę finansuje gazownia

Ile kosztowałoby 123mb ?

W tej sytuacji tylko butla, lub pompa PW

Tyle ode mnie w tym wątku.:bye:

Ooo, niestety nie.

Dalej czekam na twoje wyliczenia. Proszę również o podanie kosztów "konserwacji, dzierżawy i kosztów upozorowanych" zbiornika zakupionego na własność.

Ponownie pytam jaki miałeś cel zarzucając mi kłamstwo, nie mając ku temu żadnych argumentów?

Nie doczekałem się, to w takim razie krótka lekcja dobrego wychowania.

Kłamstwo zarzuciłeś z niewiedzy lub celowo /taki charakter/.

1. Z niewiedzy.

Wystarczy przeprosić i stwierdzić: - Pomyliłem się.

2. Celowo /taki charakter/.

Tutaj gorsza sprawa.Trzeba "odszczekać".

Witam

Wysłałem autorce na prv propozycje wyjścia z problemu by niepotrzebnie nie zaogniać tematu.Nie ma to nic wspólnego z butlą na gaz płynny (porażka) przed chałupą ani PC.

Tyle ode mnie w tym wątku.:bye:

Tak się nie robi na forum.

Inni też czytają i chcą poznać tą super propozycję.

Tak się nie robi na forum.

Inni też czytają i chcą poznać tą super propozycję.

Czekaj tatka latka ;).

Wejście w temat tutaj, jak zresztą i gdzie indziej, nie wnosi nic merytorycznego do dyskusji.

Ma na celu tylko sianie zamętu, ułomne próby dyskredytowania adwersarzy, budowanie własnego, wybujałego ego wobec niepowadzeń na FM.