leda16 28.11.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Wyczytałam w internecie wszystko na temat tego, niestety będącego pod ochroną ptaszyska. Bo wcześniej marzyłam, żeby wezwać ekologów,niech sobie to gówno zabiorą z mojego domu, jeszcze wcześniej śrutówką potraktować. Zniszczył elewację na styku ściany z poddaszem, dziurę 5,6 cm zrobił i siedzi tam mocno ze siebie zadowolony.Przy wejściu kopa styropianu pokruszonego niczym śnieg leży, wiatr go rozwiał na wszystkie strony ogrodu...Walenie codzienne w dwie blaszane pokrywki nie pomaga Ale może ktoś ma jakieś domowe sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 28.11.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 U mnie wróble i sikorki zrobiły podobnie, chociaż w niewidocznych miejscach (za belkami). Może zamiast go usunąć trzeba go polubić .Ja moich lokatorów na gapę polubiłem - sikorki nawet dokarmiam zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elekt1719514002 12.12.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Halo, halo !!! No i jak tam dzięcioł ? Zaprzyjaźniliście się już ? Do mnie od kilku lat przylatuje dzięcioł i wali dziobem w wiśnię, ciągle w to samo miejsce. Ostatnio podejrzałem że to pani dzięcioł . Może uda się skojarzyć twojego dzięcioła z moją dzięciołową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 30.12.2015 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Fruwa radośnie pomiędzy dwoma starymi, próchniejącymi orzechami i pewno sobie gratuluje wyboru lokalizacji, bo mnóstwo robactwa tam pewno siedzi. Niemniej jednak jego miejsce jest w lesie! W Święta widzimy go codziennie z okna biblioteki Petardy noworoczne bym kupiła, jednak mróz rozładował stojący na polu akumulator i jesteśmy uwięzieni w domu.Czeka nas Nowy Rok z tfu,dzięciołem! Całe szczęście, że tylko od dachu ocieplone. W przyszłym roku przy okazji ocieplenia całego domu spróbujemy położyć pod tynk gęstą metalową siatkę. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/8qmAHpNqdyM7mfFB8B.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/rbW9RbukUJG9Am61UB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 16.01.2016 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Niestety, wg. ornitologicznej planszy jest to dzięcioł DUŻY. Ponawiam pytanie: jak się pozbyć ptaszyska z elewacji i nie dopuścić następnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 17.01.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Ja się przyglądam /z wzajemnością/ takiemu jednemu chuliganowi. Jak go przyłapię na takim rozboju to skończy w blaszaku, gdzie rezyduje pluton bezpańskich kotów Zaplanowałam na niego siatkę przyszywaną zszywaczem tapicerskim do podbitki z cieniutkiej przezroczystej żyłeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts