nowy122 28.11.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Witam, posiadam drzwi przesuwne HS - od niedawna Nie wiem o nich kilku rzeczy i mam nadzieje że ktoś pomoże rozwiać wątpliwości... 1. Do klamki miałem dołączone dwie śruby m5 na wylot przez ramę, natomiast w dwa pozostałe otwory wkręcić jakiś blachowkręt czy tam może w profilu jest też gwint m5 ? 2. Co to jest ten czarny "dzyndzel" pod klamką ? To jakaś blokada ? Klamka GU. 3. Do czego służy ten złoty wkręt na imbus w dolnym elemencie przy szynie z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bibipl 28.11.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 To nie jest HS... Zwykłe okno przesuwne, tak zwane patio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy122 28.11.2015 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 To nie jest HS... Zwykłe okno przesuwne, tak zwane patio. Może masz rację, jednak nie zmienia to faktu, że jestem ciekaw odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 29.11.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 1. Jeżeli nie ma otworów w profilu okna to mozesz wzmocnić mocowanie klamki wkrętem do pcv lub jeżeli wypadnie to na wzmocnieniu okna to najłatwiej takim z wiertłem na końcu 2. Napewno blokada tylko już dobrze nie pamiętam przed czym, chyba przed mozliwością zatrzaśnięcia się na zewnatrz, czyli blokuje klamke w położeniu krańcowym po otwarciu. (?)3. Zapewne do regulacja góra / dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.11.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 1. Do klamki miałem dołączone dwie śruby m5 na wylot przez ramę, natomiast w dwa pozostałe otwory wkręcić jakiś blachowkręt czy tam może w profilu jest też gwint m5 ? dwie śruby powinny być gwintowane, te najbliżej krawędzi skrzydła, w profilu wstawione odpowiednie gwintowane tuleje z kołnierzem, kkolejne dwie powinny być samonawiertami przykręcone do skrzydła i jego wzmocnienia 2. Co to jest ten czarny "dzyndzel" pod klamką ? To jakaś blokada ? Klamka GU.Chyba to o czym wspomniał Cinek 3. Do czego służy ten złoty wkręt na imbus w dolnym elemencie przy szyniepodnoszenie-opuszczanie sanek względem prowadnicy - do regulacji położenia skrzydła w ościeżnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy122 29.11.2015 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 wielkie dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.11.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 i przede wszystkim - nie masz HSa, nawet jesli za niego placilesSa to drzwi uchylno - przesuwne PSK z mechanizmem wspomagania ruchu w klamce.Jesli nie masz jeszcze wykonczonej posadzki koniecznie podeprzyj na stale prowadnice sanek.Z biegiem czasu, zwlaszcza prze ciezarach skrzydel ponad 50 kg, potrafia i zlosliwie czynia to, osuwaja sie, niestetyJaka masz szerokosc skrzydla i ile szyb 2? 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy122 30.11.2015 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Szerokość skrzydła które się przesuwa 75 cm. Planuje dojechać płytkami pod szynę i mam nadzieje że mi się to uda A czy górną i dolną szynę można czymś nasmarować ? Powiem że pierwsze otwarcie po roku nie było miłe dla uszu. Oczywiście odkurzyłem wszystko ale może jakiś smar silikonowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.11.2015 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Nie smaruje się prowadnic !!! Ani dolnych ani górnych Jedynie smaruje się elementy ruchome w sankach Cóż, rolki nie znoszą brudu na sankach, wszystko przejmują Najgorsze co może być to przesunąć skrzydło po zasmarkanej tynkiem prowadnicy Realnie - sanki do wymiany bo będą "dziwnie" skakać przy przesuwaniu Swoją drogą, za tak wąskie skrzydło to bym powiesił Kolebie się to na wszystkie strony i wąziutkie światło przejścia, jak do kibelka za czasów Gomółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts