augustyn1 29.11.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Witam Jako ze stałem się szczęśliwym posiadaczem domu murowanego z lat 70, to mam pierwszy problem z stropem pomiędzy częścią mieszkalną a strychem, otóż ten strop jest bardzo dziwny w pierwszej chwili sądziłem że to jest strop drewniany i nawet tak wynikało z wykonanej odkrywki na strychu, czyli odkucie około 2-4 cm wylewki cementowo-wapiennej pod nią ukazały się deski no i wszystko było by Ok gdyby nie to że pod deskami od stronu części mieszkalnej niestety ale niema desek tylko jest wylany cienka warstwa betonu/zaprawy około 2-3 cm i kiedy uderzyłem czymś ostrym przebiłem się do pomieszczenia ponadto po dalszej penetracji odkryłem belki betonowe zbrojone które są nie regularne jeżeli chodzi o kierunek posadowienia na stropie (budynek o kształcie kwadratu), sądziłem że będą one wszystkie w jednym kierunku ale widzę że chyba każda ćwiartka budynku ma te belki w innym kierunku w stosunku do ścian nośnych. Dziękuję za wszelką pomocAugustyn ps. Ten strop to tak jakby strop kasetonowy odwrócony ? Edytowane 29 Listopada 2015 przez augustyn1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts