Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

za?wiadczenie o nadaniu numeru administracyjnego

karotka

Recommended Posts

Zgadza się. Bo trzeba wystąpić o _tymczasowy_ numer.

Stały numer dostaje się po zakończeniu budowy. I w większości przypadków jest on taki sam jak tymczasowy.

Przy okazji: chyba spróbuję jednak powalczyć żeby mój numer stały był inny niż tymczasowy. Teraz dostałem nr "9d" chociaż ulica dotąd się kończyła na numerze 9, więc my moglibyśmy mieć całkiem swobodnie 11, czy też 13. No i ja wolałbym bez literki...

Czy ktoś przerabiał już może taką zmianę?

Hej

No to chyba w tym względzie ja mam fajną ( inną ? ) gminę : poszedłem i tak "przy okazji" załatwiania czegoś innego dostałem numer na swoją działkę. Złożyłem tylko wniosek o nadanie numeru + akt własności ...

I dostałem za 15 minut !!! decyzję. Fajnie nie ... ?

A domu to ja nie bedę miał jeszcze pewno ze 3 lata, projektu też nie mam ...

Majki

To wszystko zależy od gminy (tak jako rzecze majki). W mojej akurat było super, bo goła działka otrzymała numer nie tymczasowy tylko od razu docelowy wg map w miejscowej geodezji. Trwało to parę minut (tyle co wykupienie znaczka skarbowego w kasie dołączanego do wniosku-gotowca).

Natomiast zameldować sie na gołej działce nie da rady (gdzie indziej ponoć można). Jestem juz na ukończeniu i na inspekcję przyszła pani z gminy aby stwierdzić, czy przed odbiorem domu można mieszkać. Ponieważ są instalacje, wylewki, tynki i kibelek - orzekła, że można. Co też w niedługim czasie uczynie.

ja też dostałem od ręki, bo poprosiłęm panią urzędniczkę że mi do gazowni na zaraz potrzebny

w Urzędzie Gminy to się załatwia - u mnie trzeba było złożyć podanie w kancelarii ze znaczkami za 16 zeta. A Pani urzędniczka robiła to "nadanie" przy mnie. Rozwinęła mapę. Znalazła moją działkę (ja je pomogłem), zobaczyła jakie są numery obok i nadała mi kolejny (parzysty). Potem usiadła do komputera, popisała, wydrukowałą dwie karteczki 1/2 formatu A4 każdą ostemplowała i mi dała.

Dla tych co nie wiedzą - to na to czekacie dwa tygodnie.