Tomek85_85 29.11.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Witam, mieszkam w bloku na 4 piętrze, w całym mieszkaniu z wyjątkiem łazienki, wc i kuchni, na podłodze mam położony parkiet o grubości około 40 mm. Parkiet jest zniszczony i w dodatku bardzo skrzypi chcę go zerwać i położyć panele. Różnice poziomu chciałem rozwiązać w następujący sposób: 1) na posadzkę wylewka o gr. 3 mm2) na to styropian Eps 200-034 o gr. 20 mm3) na styro płyta osb3 o grubości 8 mm 4) pianka pod panele 2 mm 5) panel 7 mm Czy takie rozwiązanie ma rację bytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 29.11.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Jeśli już chcesz niszczyć parkiet zamiast go odnowić to:Trzeba dokładnie wiedzieć ile ma grubości najczęściej jest to 22mm - poza tym to stare bloki poziom podłogi na pewno nie będzie idealny, krótko mówiąc najpierw dokładnie nanieść poziom jakimś dobrym miernikiem laserowym albo waserwagą - wtedy będziesz wiedział na czym stoisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian Przybylski 18.12.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Z ciekawości, po co Ci styropian w podłodze? Czy od dołu jest grunt (tzn. mieszkanie parterowe niepodpiwniczone)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts