jasson 29.11.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Witam. Kilka dni temu oglądając moje przyszłe mieszkanie po wykonaniu tynków i posadzek (po wyschnięciu) przez dewelopera zauważyłem, że jedna ze ścian jest krzywa, tzn. ściana na której będzie zamontowana ościeżnica i drzwi jest przesunięta od ściany na równi z nią o 3cm (różnica przy podłodze)!!! Ta odległość jest na tyle duża, że od razu rzuciło się to w oczy. Miałem przy sobie jedynie miarkę, bez poziomicy i łaty i nie wiem jak to wygląda wyżej idąc to sufitu, gdzieś się pewnie zrównuje. Dołączyłem rysunek który przedstawia jak to wygląda, rzut z góry. Ścianki niewypełnione na rysunku to ścianki działowe ( silka 8 ) a ściana kropkowana to ściana nośna, tynk maszynowy gipsowy grubość około 15mm. Jestem w szoku jak można było się tak 'machnąć' myślałem, że już się takie rzeczy nie zdarzają, 1 cm jeszcze ok, ale 3cm... W innych pomieszczeniach nie ma takich kwiatków. Zbliża się odbiór mieszkania i oczywiście to będzie uwzględnione w protokole ale chciałbym się dowiedzieć od fachowców jakie są możliwości naprawy takiej wady. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zburzenie i postawienie od nowa (raczej tego deweloper nie wybierze), naklejenie płyty KG i gładź, dodanie tynku odpada bo musiałby mieć grubość prawie 5cm w najgorszym miejscu. Mieszkanie będę odbierał z osobą zajmującą się zawodowo odbiorami od dewelopera, ale domyślam się, że deweloper będzie chciał zrobić to jak najtaniej, a ja mimo wszystko chciałbym mieć argumenty i podjąć dyskusję również osobiście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 26.12.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Szanowny Panie, sprawę należy oczywiście zgłosić deweloperowi i domagać się od niego naprawy. Jeśli chodzi o metodę, którą można tu wykorzystać, to dobrym rozwiązaniem będzie zamocowanie płyty kartonowo-gipsowej, a następnie jej wygładzenie. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Edytowane 26 Grudnia 2015 przez panfotograf spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.12.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) E-rzecznik Śnieżka, czy musisz tak nachalnie reklamować swoje produkty w temacie nie mającym z tym nic wspólnego?????? To jest żenujące!!!!!skontaktuj sie z dweloperem i jemu to wciskaj. Jasson, sciana do wyburzenia i postawienia od nowa prawidłowo, chyba, że developer będzie bawił się w nakładanie tynku i równanie, ale to obydwu ścian. Jednej z jednej strony, drugiej z drugiej strony. ta ściana nie trzyma tez pewnie pionu, bo nadproże pewnie jest ok. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.12.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Szkoda, że Pan rzecznik nie był tak pomocny w rozwiązaniu śmierdzącego problemu jednego z firmowych produktów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts