JaZa 14.07.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 O ile orientacyjnie spada wartosc dzialki jesli pojawia sie na niej w rogu slup z transformatorem? Jak dla mnie same minusy: nieciekawa estetyka, pole elektromagnetyczne, "buczenie", sciaganie piorunow, leki przed nieznanym, stany depresyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 14.07.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Zależy czy z tego transformatora możesz mieć prąd dla siebie. Jeśli tak - moze trzeba się z nim pogodzić? To nie jest takie straszne urządzenie i wybucha naprawdę rzadko A promieniowania elektromagnetycznego to sobie więcej fundujesz samodzielnie - komórka, telewizor etc. Ale bywa i tak, że cała moc z transformatora jest juz "rozdzielona" i musisz iść w wieksze koszty - wtedy taki transformator to raczej wrzód na tyłku. A poodchodząc do sprawy abstrakcyjnie to chyba transformator też trochę kosztuje, więc wartość działki z takowym sprzetem idzie w górę :D:D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 14.07.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Transformator może wpłynąć na wartość działki, jeśli wystąpisz o wypłatę odszkodowania za bezumowne korzystanie z twoich gruntów. Kwotę jaką możesz uzyskać to 6 zł/ m2 miesięcznie. Średnio powierzchnia zajęta i występujące ograniczenia powoduje, że działka pod transformator może być wyłączona około 100 m2. Daje to miesięcznie 600 zł, rocznie daje to 7200 zł, a więc o tyle rocznie wzrasta wartość działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 14.07.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Wartość działki na pewno spada. Ja bym takiej działki nie chciał kupić, ile by nie kosztowała. Miaszkałem w bloku w którym na parterze był transformator, ja miałem mieszkanie na 3 piętrze. Transformator buczał i było to wkurzające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.07.2004 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 JaZa ogólnikowo w Mutarorze 8. Jeżeli zbieżne z twoim przypadkiem to sie troszeczkę ucieszysz. (gdzieś pod koniec w poradach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts