KolesMaz 01.12.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Czesc, po wyschnięciu wylewek (cementowych, robionych ręcznie, nie samopoziomujących) I mierzeniu poziomów za pomocą poziomicy laserowej okazało się, że różnice w pomieszczeniach dochodzą do 1 cm, w przypadku salonu połączonego z kuchnią,nawet do 1,5 cm (40m2) Po przeczytaniu podobnych postów, jestem w kropce, bo nie wiem co zrobić. Czy dołożyć ten brakujący 1 cm wylewką samopoziomującą,czy raczej zostawić I wyrównać glazurą. O ile glazura to zniesie, to panele podłogowe raczej nie (chyba, że się mylę). Zbijanie podłogi nie wchodzi w rachubę, ze względu na ogrzewanie podłogowe. I pytanie, jeśli wybiorę wylewkę samopoziomującą, to czy mogę czekać do wiosny, czy trzeba to robić teraz? Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 01.12.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Wyrównuje się wylewką samopoziomującą i po problemie . Jak się robi tak profesjonalnie to jest zasada że nie powinno się wyrównywać klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 01.12.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Tak, powodzenia robić 1,5cm wylewka samopoziomującą. Niezłe koszta. Ci co robili powinni to teraz napraić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 01.12.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Ale masz problemy.Zaraz powie kto że trza chałupę rozbierać...Poczytaj posty gościa co strop skopał i nie ma zamiaru nic z tym robić.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?241622-Bardzo-pop%C4%99kany-strop-2-dni-po-zalaniu-du%C5%BCo-zdj%C4%99%C4%87&highlight=rysy+stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 01.12.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 co to jest 1 cm , daj spokój tego w żaden sposób nie zauważy nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 01.12.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Czesc, po wyschnięciu wylewek (cementowych, robionych ręcznie, nie samopoziomujących) I mierzeniu poziomów za pomocą poziomicy laserowej okazało się, że różnice w pomieszczeniach dochodzą do 1 cm, w przypadku salonu połączonego z kuchnią, nawet do 1,5 cm (40m2) Po przeczytaniu podobnych postów, jestem w kropce, bo nie wiem co zrobić. Czy dołożyć ten brakujący 1 cm wylewką samopoziomującą, czy raczej zostawić I wyrównać glazurą. O ile glazura to zniesie, to panele podłogowe raczej nie (chyba, że się mylę). Zbijanie podłogi nie wchodzi w rachubę, ze względu na ogrzewanie podłogowe. I pytanie, jeśli wybiorę wylewkę samopoziomującą, to czy mogę czekać do wiosny, czy trzeba to robić teraz? Pozdrawiam Maciek Jak pojmujesz wyschnięcie wylewek? W jakich punktach wylewki wykonywałeś pomiary. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.12.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Czesc, po wyschnięciu wylewek (cementowych, robionych ręcznie, nie samopoziomujących) I mierzeniu poziomów za pomocą poziomicy laserowej okazało się, że różnice w pomieszczeniach dochodzą do 1 cm, w przypadku salonu połączonego z kuchnią, nawet do 1,5 cm (40m2) Po przeczytaniu podobnych postów, jestem w kropce, bo nie wiem co zrobić. Czy dołożyć ten brakujący 1 cm wylewką samopoziomującą, czy raczej zostawić I wyrównać glazurą. O ile glazura to zniesie, to panele podłogowe raczej nie (chyba, że się mylę). Zbijanie podłogi nie wchodzi w rachubę, ze względu na ogrzewanie podłogowe. I pytanie, jeśli wybiorę wylewkę samopoziomującą, to czy mogę czekać do wiosny, czy trzeba to robić teraz? Pozdrawiam Maciek co to znaczy po wyschnięciu wylewek? Czy one już są suche?Jeżeli tak, to jaką mają wilgotność resztkową i czym mierzoną? Czy może to oznacza, że będziesz czekał kilka miesięcy, aż wylewki wyschną? Pewne jest, że wylanie masy niwelującej, samorozlewnej możesz wykonać wtedy gdy podłoże ma wytrzymałość 1,0N/mm2 i jest suche. Suche oznacza, że w klimacie pokojowym około 20C i 55% RH jego wilgotność resztkowa przestanie spadać. Masz ogrzewanie podłogowe. Po miesiącu możesz włączyć OGRZEWANIE zgodnie z załączonym do PIECA PROGRAMEM. Po miesiącu wyłączyć i 5-7 dni później zmierzyć wilgotność resztkową. Dla pewności jeszcze raz wygrać ale już krócej. Wyłączyć i po 3-4 dniach będzie gotowa do dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolesMaz 02.12.2015 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Czesc, dziękuję za odpowiedzi, z tego wynika, że muszę jeszcze podsuszyć podłogę przed wylewaniem podłóg.Dziękuję za rady Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 13.12.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Witam, Jeden centymetr to nie dużo, można taką różnicę zniwelować zaprawą wyrównującą. Jeśli chodzi o robienie wylewek zimą, to można je robić jedynie pod warunkiem utrzymania dodatniej temperatury wewnątrz budynku. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts