Gość 13.09.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Są takie gotowe zestawy, w cudnych kolorkach, zarówno do ścian i drewna.Nazywają sie "Sciana z minionej epoki" i można je kupić np. w Castoramie.Dosyc to drogie, ale wszystkie tego typu metody do tanich nie należą, no i są pracochłonne, ale można sobie poradzić.Ja z kolei zrobiłam sobie jedną ścianę w takim błękicie nieba, ale strukturkę. Też gotowe granulki z Castoramy, które dosypuje się do dowolnej farby, a potem maluje. Efekt rewelacyjny, ale robiłam to zupełnie inną techniką, niż było opisane na instrukcji. Z jedną ścianą walczyłam 2 dni, ale efekt wart wysiłku. muszę koniecznie ściągnąć z pracy cyfrówkę, to prześlę fotki.Aha, w zestawie do "ściana z minionej epoki" jest specjalny wosk, dlatego potem , przed ponownym malowaniem jest kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Gdyby to kogoś zainteresowało, mam odłożone prospekty i mogę podać więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 13.09.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 witam ponownie wrzucam fotkę ściany .Projektowane wnętrze przeze mnie dom klientki-robiłam ją farbą strukturalną: metoda Przecierki woskowana złotą perłą .( fotka pstryknięta w trakcie zmian) pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuana 13.09.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 osowa, szczęka mi opadła, jesteś prawdziwą czarodziejką !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.09.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 osowa, szczęka mi opadła, jesteś prawdziwą czarodziejką !! mojej też nie umiem pozbierać Osowa - wrzucaj fotki, wrzucaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 14.09.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 OsowaCzy możesz zdradzić jaka listwa przypodłogowa została zastosowana na łukach. I jakim sposobem mocowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwinea 14.09.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Osowa ja Ci DZIĘKUJĘ BARDZO!! To co tworzysz w swojej glowie a pozniej przelewasz na sciany i wnetrza jest nie-sa-mo-wi-te!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 15.09.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Osowa Czy możesz zdradzić jaka listwa przypodłogowa została zastosowana na łukach. I jakim sposobem mocowana? Listwy były robione na zamówienie u stolarza z litego drewna , łuki są wykonane z krótszych odcinków . Pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 15.09.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 W domu mamy wszystkie ściany z płyt gipsowo-kartonowych, jedynie ściana przy której stoi piec kominkowy oraz podciągi są pokryte tynkiem. Tynkował osobiście mój mąż,on gładził ja krzyczałam,że będzie za prosto. Całość przemalowana rozrzedzonym gipsem (świeży tynk), później białą farbą a na to wszystko farbą do przecierek zrobiłam "efekt końcowy".Malowałam pędzlem, końcówkę pędzla leciutko moczyłam w farbie i kolistymi ruchami nanosiłam na ścianę. Kupiłam około 1 litra farby to jest bardzo wydajna farba. Nie kładłam na to żadnego wosku ze względu na następne remonty, ale efekt jest i tak świetny, szkoda że nie mogę zeskanować zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotael 08.10.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Jak zrobić taką przecierkę, którą masz we wnęce???Chodzi mi o technikę wykonania, materiały i kolory których użyłaś.Gdybyś mogła napisać krok po kroku....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotael 08.10.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Przyszło mi do głowy jeszze jedno pytanie do Osowa, wcale nie związanez przecierkami. Mam bardzo wysokie mieszkanie 3m, chciałam "obnizyć" sufit malując go o 2-3 tony ciemniej niż ściany, ale wszystkie rogi w pomieszczeniach mam wykończone "na butelkę!!!". Gdzie zacząć malować ciemniejszym kolorem, jaki efekt dałoby pomalowanie też jednej ze ścian na kolor sufitu.Czy jest sens takiego malowania..może dać sobie spokój??? Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.10.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Przyszło mi do głowy jeszze jedno pytanie do Osowa, wcale nie związanez przecierkami. Mam bardzo wysokie mieszkanie 3m, chciałam "obnizyć" sufit malując go o 2-3 tony ciemniej niż ściany, ale wszystkie rogi w pomieszczeniach mam wykończone "na butelkę!!!". Gdzie zacząć malować ciemniejszym kolorem, jaki efekt dałoby pomalowanie też jednej ze ścian na kolor sufitu.Czy jest sens takiego malowania..może dać sobie spokój??? Buziaki Witaj Proszę Cię o przetłumaczenie określenia "na butelkę!!!". Nie bardzo rozumię , co to znaczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotael 12.10.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Cześć! Wszystkie rogi w moim mieszkaniu zamiast łączyć się pod kątem 90 stopni są zaokrąglone.Fachowcy w tym celu używali butelki do wygładzania tynku, dlatego trudno jest przy malowaniu "oddzielić" sufit od ścian lub jedną ze ścian pomalowaś na inny kolor.Próbowałam pomalować jedną ścianę inaczej w pokoju dzieci w rogach wyszła tragedia, dlatego zdecydowałam się przeciągnąć kolor na ściany sąsiednie.Wyszło tak sobie. Teraz chciałam zająć się pokojem gościnnym-dlatego to pytanie .Proszę o zdradzenie tajemnicy cudownej przecierki....POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 14.10.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Dorotael Uwielbiam tak wysokie ściany Możesz je obniżyć malując ścianę lub dając tapetę na wysokość powiedzmy 250-270 cm,a granicę między "częścią sufitową" a ścianą należy podkreślić albo bordiurą albo prostą sztukaterią, może być nawet listwa styropianowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 15.10.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Przyszło mi do głowy jeszze jedno pytanie do Osowa, wcale nie związanez przecierkami. Mam bardzo wysokie mieszkanie 3m, chciałam "obnizyć" sufit malując go o 2-3 tony ciemniej niż ściany, ale wszystkie rogi w pomieszczeniach mam wykończone "na butelkę!!!". Gdzie zacząć malować ciemniejszym kolorem, jaki efekt dałoby pomalowanie też jednej ze ścian na kolor sufitu.Czy jest sens takiego malowania..może dać sobie spokój??? Buziaki Witaj Przepraszam za milcznie ......wybacz miałam troszkę zakręcony tydzień Co do tego malowania , przyszło mi do głowy , że fajnie byś mogła to zrobić dając zdecydowanie ciemny kolor na suficie , natomiast do "zejścia" na dół użyłabym kilku tonacji - to pozwoliłoby płynnie zgubić brak tej linii oddzielającej od ściany .... takie moje skromne zdanie - porównałabym to do sklepienia nieba gdzie na ściany wchodzą rosproszone obloczki Mam nadzieję , że Ci coś pomogłam w tym względzie - jakby co to pytaj śmiało , chętnie pomogę Bużka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 15.10.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Osowa, a jak "technicznie" wykonać takie płynne przejścia kolorów?Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 16.10.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Witaj Mario Ciężko jest to wytłumaczyć słowem , chodzi mi o użycie kilku tonów z jednej palety barw - tak jakbyś malowała obraz . To na zasadzie nakładanie jednej farby na drugą -muszą przechodzić w siebie dość płynnie ..... najlepiej jakbym to namalowała .... Pozdrawiam z fantazją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 18.10.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Nigdy nie malowałam obrazu... i pewnie nie namaluję...Faktycznie najlepiej byłoby jakbyś to namalowała...Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
everyday 06.03.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 forum malarskie http://www.farby.brcs.pl/index.php?str=2&kategoria=Artykuly&id=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
von_klug 06.03.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Polecam angielski smooshing. Ciekawa technika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts