monkey222 01.12.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Miał ktoś taki przypadek kiedyś?? Czy jest jakaś możliwość zmyć taką warstwe sidoluxu?? czy zostaje tylko szlifowanie rotexami deska po desce lub ręczna cyklina?>?? Wezwała nas klientka na poradę i ewentualnie usługę - zniszczyła sobie podłoge i nei wie co z tym robić . Podłoga lekko za ponad 50k , 7 lat i takie zniszczenia :) . Wszystko ponoć tylko przez używanie sidoluxa który się nawarstwiał i nie był zmywany przed ponowną aplikacją ..( podłoga wygląda koszmarnie )Środki ww. firmy do zmywania nie działają w tym przypadku Cyklinowanie nie wchodzi w grę z wielu różnych czynników ale deska po desce zdzieranie już tak + na nowo kolor . Deska - lity dąb 18 x mix 200+x 20 fazowany Olej osmo. http://images77.fotosik.pl/123/d15fc823f211569fmed.jpg http://images78.fotosik.pl/123/333e15a78c87d9e2med.jpg Edytowane 1 Grudnia 2015 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 03.12.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Jestes pewny ze to nawarstwienie? Mi parkieciaz mowil zeby nie uzywac sidoluxa bo wchidzi w reakcje z lakierem i z czasem go rozpuszcza, ze zdjec na to mi wyglada. Jezeli tak to wydaje mi sie ze tylko cyklinowanie, a z ciekawosci z jakiego powodu cyklinowanie nie wchodzi w gre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 04.12.2015 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Jestes pewny ze to nawarstwienie? Mi parkieciaz mowil zeby nie uzywac sidoluxa bo wchidzi w reakcje z lakierem i z czasem go rozpuszcza, ze zdjec na to mi wyglada. Jezeli tak to wydaje mi sie ze tylko cyklinowanie, a z ciekawosci z jakiego powodu cyklinowanie nie wchodzi w gre Tutaj jest olej osmo, a wlascicielka mówiła uzywała tylko sidoluxu bo parkieciarz ktory montował podłoge nie powiedzialk jak pielegnowac olej ..On zwyczajnie sie łuszczy i odpryskuje ( warstwy sidoluxu ). Cyklinowanie nie wchodzi w gre bo deski tez sa połudkowane i straca cała faze a włascicielka tego nie chce, ma ogrom antyków i mebli ktorych nie chce wynosić i ruszac, i zwyczajnie stanowczo nie chce:) woli taki wyglad niz cyklinowanie. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 04.12.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Tutaj jest olej osmo, a wlascicielka mówi Mycie padem bezowym (duża ilość padów) maszyną jednotalerzową. Częsta wymiana padów. Będzie dużo błota. Środek do zmywania wosków. Na powierzchni jest w tej chwili sam wosk z Sidoluxa. Prawdopodobnie nakładany był Sidolux bez rozcieńczania... Można w jakimś ukrytym miejscu spróbować zmywać padem brązowym. Czy olej osmo był nakładany na miejscu czy może jest to deska gotowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 05.12.2015 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Skoro po tym sidoluxe woski, to może zwykła terpentyna da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 05.12.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Tutaj jest olej osmo, a wlascicielka mówi Mycie padem bezowym (duża ilość padów) maszyną jednotalerzową. Częsta wymiana padów. Będzie dużo błota. Środek do zmywania wosków. Na powierzchni jest w tej chwili sam wosk z Sidoluxa. Prawdopodobnie nakładany był Sidolux bez rozcieńczania... Można w jakimś ukrytym miejscu spróbować zmywać padem brązowym. Czy olej osmo był nakładany na miejscu czy może jest to deska gotowa? Z tego co nam właścicielka mówiła to przez te wszystkie lata był nakładany sidolux normalnie bez wody na szmatce i nie był zmywany przed aplikacja kolejnej warstwy ..Deski były olejowane po zamontowaniu .Polerke i pady tez braliśmy pod uwage ale podłoga jest złódkowana praktycznie na całej pow. więc każda maszyna o większym będnie czy talerzu będzie brała głównie po krawędziach desk i to nas odstraszyło . No ale trzeba sprawdzić wszystko (jak nie polerka to pad w ręke i jazda po desce:) ) - dzięki za rade z tym zmywaczem i padami. W tygodniu mamy tam tam byc to napisze co się działo Edytowane 5 Grudnia 2015 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts