Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z administracją

st60

Recommended Posts

Witam Wszystkich bardzo serdecznie.

Jeżeli piszę w nieodpowiednim dziale to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Prowadzę remont mieszkania na Warszawskim Targówku w bloku z wielkiej płyty-lata 70.

Jako że w projekcie mieszkania przygotowanym przez projektantkę miałem przenieść kanalizację oraz podejcie wody na drugą stronę kuchni gdzie 80cm rury fi50 ma być wkuta w strop a reszta po scianie 60cm.

Miejsce podkuwania wypada dokładnie w przejsciu drzwiowym ( dokładnie miejsce wcześniejszego progu) Spadek udało mi się zrobić na tych 80cm a żeby nie wkuwać się głęboko najwyższy punkt rury jest równy z posadzką tak że będzie tylko przykryty wartwą kleju podczas ukladania gresu.

I teraz pojawia się problem. Starszy Pan który zamieszkuje mieszkanie piętro niżej poskarżyl się administracji że prace przeprowadzane są głośno i że ma tego dość:) Według niego można skuwać płytki ciszej:) Przyjechała pani administrator która stwierdziła że nie zgadza się na rurkę w stropie ponieważ sąsiad z dołu będzie słyszał spuszczaną wodę w zlewie i wysłała pismo do włascicielki że wstrzymuje prace. Czy administrator może wstrzymać prace?

Zaznaczam że nie naruszylem zbrojenia, mieszkania na całej kontygnacji są powtarzalne i pod miejscem klucia jest sciana nośna.

Załaczam zdjęcia żebyście ocenili i podpowiedzieli jak mam się bronić.Przyznam że pierwszy raz mnie to spotyka.

Będę wdzięczny za rady

Pozdrawiam

http://i1369.photobucket.com/albums/ag216/zdjecia00/Przechwytywanie_zpsk5weehep.png

http://i1369.photobucket.com/albums/ag216/zdjecia00/ee_zps9ktgycqc.png