ewik1 01.12.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 witam, pisałam wcześniej, że mam problem ze skrzypiącym dachem w 4 letnim domu.dach dwuspadowy 40 st.pokryty blachodachówką, powierzchnia domu 160mkw.Dom kupiliśmy od osoby prywatne, która budowała go dla siebie.Tera przy obecnych wiatrach dach skrzypi jak stare zamczysko, a dzieciaki boją się spać.Zerknęłam na projekt wg którego powinny być po bokach 2 płatwie.U nas nie ma nic, są tylko krokwie złapane deską u góry.Czy taki stan może powodować to skrzypienie? jak teraz z tego wybrnąć-montować od środka jakieś wiatrownice? nie chce każdej nocy modlić się by mi dach na głowe nie spadł.pomóżcie, doradźcie co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.01.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Aby profesjonalnie doradzić konieczne oględziny na miejscu. Krokwie mogą się uginać pod naporem wiatru. Skutki mogą być bardzo poważne. Natomiast skoro nie wykonano konstrukcji zgodnie z projektem i nie naniesiono zmian na projekt to błąd w sztuce. Możesz dochodzić roszczeń od kierownika budowy skoro odebrał tak wykonaną więźbę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 06.01.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 .. inwentaryzacja, ekspertyza techniczna, projekt, realizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.01.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Amen. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts