micbarpia 02.12.2015 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Jaki to styl, jak znalezc takie projekty? Tak jak w temacie, chciałbym zapytac i styl domów z przykładowych zdjęć. Chcemy z żoną wybudować coś w stylu takim jak na zdjęcicach (OKNA DZIELONE BIALE, CIEMNY DACH Z WOLIM OKIEM, ELEWACJA KAMIENNA) ale nie wiem w jaką frazę ująć taki styl budowania żeby znaleźć jakieś pracownie i gotowe projekty. Nie zalezy nam na olbrzymiej rezydencji a jedynie srednim do 150m domu ale utrzymanym w takim stylu. Bardzo bede wdzieczny za kazda podpowiedz gdzie tego szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 04.12.2015 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 up (ps cos sie zepsulo i pokazuje zdjecia w tle a wlasciwie nie pokazuje ich wcale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 05.12.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 A ty tak na serio pytasz ? To jakie dasz okna i elewację to twoja sprawa, każdy projekt można " przerobić " na taki z elewacją kamienną i dzielonymi oknami. To nie jest żaden styl, tylko kwestia wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 05.12.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 ... każdy projekt można " przerobić " na taki z elewacją kamienną i dzielonymi oknami. ... a tu się mylisz. Wykończenia elewacji zależą w dużej mierze od Zapisów PM_Planu Miejscowego lub Decyzji o WZ_Warunkach Zabudowy. Precyzują one w 100% możliwości zabudowy ( w tym parametrów budynku ) dla konkretnej działki budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 05.12.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Zakładam że autor postu wie jaki ma MPZP i czy może mieć takie okna i elewację. Chodziło mi o poinformowanie że nie ma specjalnych projektów z kamienną elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 05.12.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 OK - ja wychodziłem z założenia, że WZ lub PM jest dla autora postu kompletnie nieznane podobnie jak inne uwarunkowania dla przyszłej zabudowy i dla danej konkretnej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 05.12.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Po zastanowieniu się stwierdzam że możesz mieć rację. Niestety wiele osób zabiera się na wybieranie projektu zanim pozna MPZP. Ja tylko chciałam napisać że nie ma podziału projektów na takie z kamienną elewacją. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Kalisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 05.12.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 ... reasumując : warto najpierw przeanalizować wszystkie możliwe uwarunkowania dla przyszłej zabudowy - one mocno weryfikują to co się chce, z tym co można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts