Ksosik 27.01.2019 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 @Ksosik.... już Ci nic nie chciałem wczoraj pisać, ale podejrzewałem, że tak będzie. U mnie podłączenie nawet wyklucza, żeby mi się woda wykraplała na wlocie. Zresztą, zawsze jak go rozbierałem, dokładnie sprawdzałem, gdzie jest mokro. To co pokazałeś na zdjęciu było już przerabiane w tym wątku. Również rozwiązanie, które pomaga. Ja na Twoim miejscu bym nic jednak nie robił, tylko wezwał ponownie serwis. Kolego serwis był u mnie dwa razy. W tym tygodniu będzie trzeci. Nie wiem za bardzo co robić w tej sytuacji...wymiana na nowy nic nie da, bo problem mają podejrzewam wszystkie, a ciekawe czy na zwrot kasy mogę liczyć...zobaczymy, będę dawał znać na bieżąco. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 27.01.2019 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Kolego serwis był u mnie dwa razy. W tym tygodniu będzie trzeci. Nie wiem za bardzo co robić w tej sytuacji...wymiana na nowy nic nie da, bo problem mają podejrzewam wszystkie, a ciekawe czy na zwrot kasy mogę liczyć...zobaczymy, będę dawał znać na bieżąco. Pozdrawiam To korzystaj z rękojmi, a nie z gwarancji. Pisemne zgloszenie do sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaran 27.01.2019 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 U mnie instalator wymienił wszystkie kształtki styropianowe dostarczone przez Brinka. Sa przekonstruowane i ma nie cieknąc,zobaczymy czy zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksosik 27.01.2019 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 U mnie instalator wymienił wszystkie kształtki styropianowe dostarczone przez Brinka. Sa przekonstruowane i ma nie cieknąc,zobaczymy czy zadziała. I to u wszystkich załatwiłoby sprawę raz na zawsze...czyli można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 27.01.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 U mnie instalator wymienił wszystkie kształtki styropianowe dostarczone przez Brinka. Sa przekonstruowane i ma nie cieknąc,zobaczymy czy zadziała. To ciekawe co piszesz. Jakieś szczegóły? Może zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaran 27.01.2019 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Postanowiłem podzielić się ta informacja bo nikt o tym nie wspominał. Instalator powiedział ze brink zdiagnozował problem i przeprojektował kształtki. W pewnych miejscach maja inny kształt ,w miejscach łączeń są klejone miejscami. Zdjęć nie robiłem. Aha i cena- kształtki i montaż - 650 zł plus Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandelbrot 27.01.2019 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Nie rozumiem, jak można płacić za coś, co spartaczył producent od samego początku?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaran 27.01.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) U mnie brink działa 5 rok,po gwarancji już, cena podobno specjalna, postanowiłem zapłacić niż mieć mokra podłogę pod rekuperatorem,mam go na strychu ryzyko zamoknięcia regipsow i kumulacji kosztów. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez ciaran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandelbrot 27.01.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Też bym pewnie zapłacił, żeby rozwiązać problem, tylko płacenie za naprawę błędów producenta, to zdecydowanie bezczelność z jego strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaran 27.01.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Teraz mam dwa lata gwarancji, wiec jeśli zobaczę choć krople wody pod rekuperatorem to będę reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 27.01.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Postanowiłem podzielić się ta informacja bo nikt o tym nie wspominał. Instalator powiedział ze brink zdiagnozował problem i przeprojektował kształtki. W pewnych miejscach maja inny kształt ,w miejscach łączeń są klejone miejscami. Zdjęć nie robiłem. Aha i cena- kształtki i montaż - 650 zł plus Vat. Wymienili wszystkie kształtki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaran 27.01.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Tak, wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
de_te 28.01.2019 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 a miałeś na gwarancji? pytanie do pozostałyk Kolegów:- czy w ramach rękojmi można oczekiwać wymiany?- czy w okresie gwarancyjnym nie ma obowiązku wykonywania odpłatnych przeglądów corocznych w celu skorzystania z serwisu w racmach gwarancji czy po gwarancji w ramach rekojmi? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 28.01.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 a miałeś na gwarancji? pytanie do pozostałyk Kolegów: - czy w ramach rękojmi można oczekiwać wymiany? - czy w okresie gwarancyjnym nie ma obowiązku wykonywania odpłatnych przeglądów corocznych w celu skorzystania z serwisu w racmach gwarancji czy po gwarancji w ramach rekojmi? Pozdr Masz takie same prawa, jakbys kupil żelazko. Od sprzedawcy mozesz żądać wymiany, naprawy, obniżenia ceny, albo możesz odstąpić od umowy o ile wada jest istotna, co w tym przypadku nie powinno być trudno wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
de_te 29.01.2019 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Masz takie same prawa, jakbys kupil żelazko. Od sprzedawcy mozesz żądać wymiany, naprawy, obniżenia ceny, albo możesz odstąpić od umowy o ile wada jest istotna, co w tym przypadku nie powinno być trudno wykazać. będą sie bronić.... tym ze wady nie było.... i na skutek np warunków w jakich pracuje/zamontowany jest rekuperator doszło do uszkodzenia obudowy co skutkuje rozszczelnieniem. to co nam sie wszystko dzieje podobno jest związane z deformacją obudowy jak i wnetrza (praca w róznych temperaturach), kurczy się nastepnie rozpreza itd i na skutek dzialania czynników zewnetrznych nastepuje rozszczelnienie... moim zdaniem ciezka walka z nimi moze byc - tak beda sie bronic - nie udowodnimy im ze urzadzenie pracowalo w warunkach optymalnych. zobacz - zawsze gadaka ta sama, ze to wina syfonu itd itd, kolejny krok to beda gadac to o czym pisze NIE PRZYZNAJA SIE - moim zdaniem jedyna szansa to otrzymanie od nich poświadczenia ze przeprojektowano bo.... i to na tej podstawie mozemy z nimi gadac. jak nie - to nic innego nie pozostaje nam jak naprawiac chałpniczymi metodami, lub wymiana na ten pakiet - pytanie czy to nam rozwiazae problem.... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 29.01.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 z tego co czytam ( bo nie znam firmy ) to nie do końca jest ok . Mi po zamontowaniu jednostki ( gdy temp spaadła poniżej zera ) ciekło z wymiennika , jeden mail , dwa dni czekania i przyjechali z nowym wymiennikiem , zero kasy , zero gadki , zero usterkowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 29.01.2019 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 będą sie bronić.... tym ze wady nie było.... i na skutek np warunków w jakich pracuje/zamontowany jest rekuperator doszło do uszkodzenia obudowy co skutkuje rozszczelnieniem. to co nam sie wszystko dzieje podobno jest związane z deformacją obudowy jak i wnetrza (praca w róznych temperaturach), kurczy się nastepnie rozpreza itd i na skutek dzialania czynników zewnetrznych nastepuje rozszczelnienie... moim zdaniem ciezka walka z nimi moze byc - tak beda sie bronic - nie udowodnimy im ze urzadzenie pracowalo w warunkach optymalnych. zobacz - zawsze gadaka ta sama, ze to wina syfonu itd itd, kolejny krok to beda gadac to o czym pisze NIE PRZYZNAJA SIE - moim zdaniem jedyna szansa to otrzymanie od nich poświadczenia ze przeprojektowano bo.... i to na tej podstawie mozemy z nimi gadac. jak nie - to nic innego nie pozostaje nam jak naprawiac chałpniczymi metodami, lub wymiana na ten pakiet - pytanie czy to nam rozwiazae problem.... pozdro Ja bym się od razu nie poddawał. Wychodzi na to, że wiele osób użytkuje urządzenie w warunkach "nie optymalnych". Czyli jakich? Nie musisz się stosować do niczego, co wykracza poza instrukcję użytkowania. Polecam lekturę: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/ Powiatowi rzecznicy konsumentów pomagają, mogą nawet przygotować odpowiednie pismo. Moim zdaniem, to, że problem się powtarza u wielu osób działa tylko na Twoją korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
de_te 29.01.2019 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Ja bym się od razu nie poddawał. Wychodzi na to, że wiele osób użytkuje urządzenie w warunkach "nie optymalnych". Czyli jakich? Nie musisz się stosować do niczego, co wykracza poza instrukcję użytkowania. Polecam lekturę: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/ Powiatowi rzecznicy konsumentów pomagają, mogą nawet przygotować odpowiednie pismo. Moim zdaniem, to, że problem się powtarza u wielu osób działa tylko na Twoją korzyść. Ty nie zamierzasz "iść" w tym kierunku? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 29.01.2019 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Ty nie zamierzasz "iść" w tym kierunku? pozdr A co ja mogę po 6 latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
de_te 29.01.2019 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 A co ja mogę po 6 latach? masz racje - rekojmia max 3 lata - zauwazenie wady w ciagu 2 lat i masz zgloszenie jeden rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts