piotrleon 02.12.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Witam, mam problem z pokojem rogowym. Dwie ściany zewnętrzne, nad stropem sufitowym już tylko dach (ocieplenie, szlichta, krokwie, deskowanie, podkład pod papę i papa) - dach płaski. Pomimo ocieplenia zewnętrznego (styropian 12) ten jedyny pokój jest zawsze o przynajmniej 2-3 stopnie chłodniejszy niż reszta domu. Jako, że jest to stare budownictwo jest wysoki na prawie 3m. Zastanawiam się czy mogę zrobić sufit podwieszany wraz z ociepleniem wełną mineralną? Co o tym myślicie? Wiele osób mi to odradza ze względu na zmianę punktu rosy i powstawanie wilgoci. Może macie jakieś doświadczenie z ociepleniem wewnętrznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 02.12.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Płyty izolacyjne MULTIPOR - ale ta cena.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrleon 03.12.2015 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Płyty izolacyjne MULTIPOR - ale ta cena.... Czytałem trochę o nich. Miałem jednak nadzieję, że da się z wełną. Jak rozumiem też odradzasz taki wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 03.12.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Czytałem trochę o nich. Miałem jednak nadzieję, że da się z wełną. Jak rozumiem też odradzasz taki wybór Z welna i ociepleniem od srodka masz ten problem, ze jak Ci tam wlezie wilgoc z powietrza (a wlezie), to gdzies wewnatrz welny albo na granicy welna/sciana wykropli sie z tego plynna woda. Klopot/grzyb gotowy. Robiac ocieplenie od srodka musi to byc szczelne dla gazu. Welna nie jest szczelna dla gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powis 07.12.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Żeby wełna nie zawilgotniała należy zostawić szczelinę pomiędzy ścianą a izolacją.Powiedzcie mi czy ocieplając ściankę kolankową również mam zostawić przerwę? Czy wełna ma dolegać do ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.12.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Żeby wełna nie zawilgotniała należy zostawić szczelinę pomiędzy ścianą a izolacją. ? To zawilgotnieje sciana. Ochrona przed zawilgotnieniem poprzez wpuszczenie wiecej wilgoci sczelina wentuylacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts