Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALA 2 pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Zuziu pieska ze schroniska wezme i juz nie moge sie doczekac kiedy to bedzie. Ale jeszcze to troche potrwa zanim wroce na stale do Polski. Sama mam dwa psy 13 i 9 lat.

A jezeli chodzi o projekt Ali to juz jest w przygotowaniu w biurze Domus. Bardzo sie ciesze , ze znowu sie pojawil bo jeszcze nie wiem czy ja nie bede budowala Ali. :D Pozdrawiam wszystkich budujacych Ale i czekam na dalsze zdjecia[/b]

• Odpowiedzi 412
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy wszystkich.

Nie odzywaliśmy sie długo ale ze zdjęć zobaczycie dlaczego.

Montaże okien, bramy garażowej, elewacja , a zaraz przychodzą tynkarze do środka, kończymy instalacjie elektryczną.... ufffffffffff

No i od razu zdjęcia przemara zmusiły nas do rozważań nad usunięciem środkowego drewnianego słupka na tarasie.

Bardzo sie nam podoba to rozwiązanie.

A Zuziu, podbitkę robimy tak samo jak większość z pcv , kolor szary lub brązowy.

Jeśli Małżonek ma ochote malować ją co pare lat to ładniejsza zawsze będzie z drewna ale praktyczniejsza napewno z pcv, niedotykasz tematu przez najbliższe --naście lat.

Pozdrawiamy gorąco .Maciej i Gosia :wink: :wink:

http://www.empikfoto.pl/albumy15/155423/219483/previews/6251859_159_5989_kopia.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy15/155423/219483/previews/6251858_159_5991_kopia.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy15/155423/219483/previews/6251857_159_5990_kopia.jpg

• 3 weeks później...

gosia i maciej ! Przepiekny dom ! Naprawde - rewelacja !

I widac, czemu nie mieliscie czasu sie odzywac przez dluzszy czas.

Za to teraz - jest sie czym pochwalic ! Gratuluje !

Macie piekne okna - chyba cala tafla nie dzielona ? I tynki ..... :( - my mamy problem - oczywiscie z terminem fachowcow - mam nadzieje, ze w listopadze damy rade sie wstrzelic w ich harmonogram ...

Dziekuje za rade w sprawie podbitki - i widze, ze wiekszosc wlasnie tak to robi ... przekonam meza.

Pozdrawiam.

Witam

Mam pytanie szczególnie do tych co ocieplili już strop. Czy tylko położyliscie na stropie folię paroizolacyjną i watę - czy to wystarczy aby było ciepło i czy wypełnialiscie watą dziury pomiędzy krokwiami w miejscu gdzie schodzą się ze stropem czy zostawiliscie szpary aby była wentylacja.

Pozdrawiam

konmax

p.s ja nie mam jeszcze podbitki i w miejscach gdzie są dziury szaleje wiaterek być możo po podbitce ten efekt ginie - proszę o poradę.

• 2 weeks później...

Gochasz ! Gratuluje !

Ale nie piszesz nic, jak sie mieszka .... nie mowiac juz o zdjeciach z domku..... Prosze ! ! !

A na pytanie konmaxa - tez bym chciala dostac odpowiedz , nie mamy podbitki i chociaz w domu 20-21 stopni sie utrzymuje, to jeszcze nie ma zimy i ... strach pomyslec, bo stropu tez jeszcze nie ocieplilismy.

Mam pytanie o koszt robocizny - SZAF WNEKOWYCH - np. w korytarzu, bo pewnie takie robicie ?

U nas na razie sa zamontowane przegrody, polki i drzwi - wiszace , na wozkach - czekamy na prowadnice podlogowe do drzwi. Niestety robi nam to kolega i po zapytanie - ILE ? - otrzymalismy odpowiedz - NIE ZEDRE Z WAS ......

• 3 weeks później...

Witajcie, sorry, że nic nie pisaliśmy, ale sami wiecie (lub będziecie wiedzieć) jak to jest po wprowadzeniu się do nowego domu. Jedna wielka sielana, długie romantyczne wieczory przy rozpalonym kominku z lampką czerwonego winka z dzidziusiem w drodze (tak, tak, nowy dom to i rodzina będzie większa). I cóż do szczęścia więcej nam trzeba. :lol:

Co do szaf w korytarzu to u nas nie planujemy, hol pusty wygląda super.

Aktualnie jesteśmy na etapie wyboru choinki do salonu i powoli przygotowujemy się do pierwszych świąt w naszym domku. Pozdrawiam Wszytkich. :wink:

• 2 months później...
Witam,

Planujemy zakup tego projektu. :D

Zachęcające i krytyczne posty mile widziane.

Pozdrawiam,

Artur Zając

My mozemy tylko polecac !

Mieszkamy juz od pazdziernika - papierki ( KOSZMAR ! ) zalatwione !

Mieszka sie rewelacyjnie, nasza pompa przeszla probe - chociaz zima nas w tym roku oszczedzila.

Witamy nowwych ALOWICZOW !