bm_mi 22.02.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Wszystkie porady mile widzianie http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1657511#1657511 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur Zając 22.02.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam, Planujemy zakup tego projektu. Zachęcające i krytyczne posty mile widziane. Pozdrawiam, Artur Zając My mozemy tylko polecac ! Mieszkamy juz od pazdziernika - papierki ( KOSZMAR ! ) zalatwione ! Mieszka sie rewelacyjnie, nasza pompa przeszla probe - chociaz zima nas w tym roku oszczedzila. Witamy nowwych ALOWICZOW ! Gdzie możemy odnaleźć zdjęcia Waszego domku? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Lemieszek 15.04.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witamy na forum alowiczów. Tak się składa, że my też jesteśmy szcześliwymi budowniczymi domku ala. Chcemy dzielić się z wami naszymi problemami i uwagami z budowy. Do projektu wprowadziliśmy trochę zmian. Główną zmianą jest wykusz w kuchni. Na początku maja będziemy mieli już okna. W końcu zamkniemy nasz domek na KLUCZ. Super. Jeśli macie jakieś pytanka to zapraszam do dyskusji.Piotrek i Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam wszystkich.Musze porobic nowe zdjecia i wkleje link do albumu, ale to dopiero w przyszlym tygodniu. Obiecuje. Domek jeszcze nie do konca kompletny .... czeka nas jeszcze malowanie wnetrza ( salon i kuchnia ) oraz umeblowanie. No i najwazniejsze, to otynkowac i zalozyc rynny oraz zrobic podbitke. W ubieglym roku tego nie zdazylismy zrobic ( brak fachowcow i nas dosiegnal ). Pozdrawiamy i zyczymy powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 No i prosze.WKLEJAM link do albumu ze zdjeciami mojej ALI ( umiescilam w albumie 60 zdjec ) - z zewnatrz, wewnatrz i troche widoczkow, jakimi cieszymy nasze oczy. FOTKI : http://zuziam.fotosik.pl/albumy/172832.html#e Pozdrawiiamy i czekamy na opinie.Prosze nie patrzec, ze jeszcze balagan.... wciaz jeszcze cos robimy i ... urzadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Lemieszek 20.04.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witamy ponownie alowiczów. Tym razem chcemy pochwalić się zdjęciami nasazego domu. Oto link do strony z fotkami: http://lemon19.fotosik.pl/albumy/173138.html Nadal czekamy na okna . Te terminy...Pozdrawiamy[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 No, my mamy juz ten etap za soba, ale pogratulowac zawsze mozna. Sliczna okolica, zazdroszcze ogrodzenia i slicznych sosenek - juz takich duzych ..... moje ( jesli ogladales zdjecia z postu powyzej ) ... jeszcze malenkie - widac na kilku zdjeciach. A ogrodzic 60 arow wokol domu ... nie jest latwe i ... tanie, niestety. Wiec musi poczekac. Czekam wiec na kolejne zdjecia jeszcze z placu budowy i zycze powodzenia. Widze, ze to - lustrzane odbicie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 25.04.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Hej Hej Tawno mnie tu nie było ale to wszystko przez brak czasu przy wykończeniu Ali. Wykończeniówka dosłownie wykańcza.!!!!!!!!!!!! Ale wreszcie!!!!!!!!!!!!!! po 23 miesiącach i dwóch dniach od wbicia pierwszego szpadla spędzilismy pierwszą noc w swoiej Ali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To niesamowite , że w końcu się udało uczucie satysfakcji jest wielkie ale jak sobie czasami człowiek przypomni ile kosztowało go to nerwów to stwierdza : warto było !!!!!!!!!!!!!!!!!!! szczególnie wtedy gdy wraca się z biura do domu i wysiadając z samochodu człowiek wsłuchuję się w panującą ciszę oraz spiew ptaków i pierwsza myśl która przychodzi do głowy: betonowe bloki oraz balkon metr na metr precz!!!!!, Pozdrawiamwszystkich nowych i już tych którzy dobiegli do szczesliwego końca Alowiczów życzę wytrwania. P.S Zdjecia wyslę wkrótce. Konmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.04.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Hej Hej Ale wreszcie!!!!!!!!!!!!!! po 23 miesiącach i dwóch dniach od wbicia pierwszego szpadla spędzilismy pierwszą noc w swoiej Ali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S Zdjecia wyslę wkrótce. Konmax GRATULACJE ! I czekamy na zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 08.05.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 ...ALUSIANIE...a może coś o kosztach...choć wiem iż to ostatnio szaleństwo...lecz widzę budujących w tym roku ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 09.06.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 http://konmax.fotosik.pl/albumy/206192.html To sa zdjęcia mojej ali PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leokadka 18.08.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witajcie, jestem tutaj nowa. Niebawem zamierzamy się budować. Długo wybieraliśmy projekt, bo mamy specyficzne wymagania. Mamy dwójkę dzieci w bardzo róznym wieku. Mąż ma taką pracę, iż gabinet jest mu niezbędny. W przyszłosći zamieszka z nami moja mama. Zatem 3 pokoje na dole to dla nas ideał. Ponadto konieczne jest zagospodarowanie poddasza. Chciałabym tam mieć dwa pokoje i łazienkę malutką ze stryszkiem jako suszarnią. Mam więc pytanie do osób bardziej doświadczonych, któży kupili już projekt, są na etapie budowy albo nawet mieszkają we własnym domku. Jakich zmian mogę dokonać wyłącznie z kierownikiem budowy, nie płacąc za nie firmie architektonicznej? Projekt podoba mi się, ale zmiany są konieczne. Zwłaszcza, że nie można już zakupić Ali II z użytkowym poddaszem. Ponadto chciałabym aby z pomieszczenia gospod. wychodziło się bezpośrednio na zewnątrz domu, do czego niezbędne jest wydłużenie garażu o metr. Dodatkowo mój synek może mieć w przyszłosć problemy z chodzeniem i chciałabym zrobić podjazdy oraz poszerzyć drzwi aby nie trzeba było później przerabiać domu. Czytałam, że niektórzy z Was poszerzają drzwi. Nie wiem już w takim razie czy mogę to sama zrobić czy nie. Firma sprzedająca projekt za dostosowanie domu dla potrzeb os. niepełn. oraz za poszerzenie garażu i adaptację poddasza oraz zaprojektowanie schodów zarzyczyła sobiedość sporo. Wraz z zakupem projektu wychodzi grubo ponad 7 tys. zł. Prawie 8 tys. Czy w takim razie mogę tylko zakupić projekt, a zmin dokonać we własnym zakresie? Bardzo proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkal 20.08.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 witam, również jestem nowym na tym forum, aczkolwiek projekt Ali zakupiłem jeszcze w zeszłym roku, buduję w Warszawie na Tarchominie - jestem dopiero na etapie murowania fundamentów,co do zmian w projekcie to choć większość z Was odradza zmiany będę podnosił ściankę kolankową o 2 pustaki, a wejście na poddasze będzie z wiatrołapu - po likwidacji wc,być może projekt straci nieco na estetyce, ale widziałem tak wybudowaną Alę u Przemara i moim zdaniem udało mu się zachować odpowiednie proporcje, a powierzchnia na poddaszu naprawdę robi wrażeniezgodę na użytkowe poddasze dostaliśmy od Domusa razem z projektem pozdrawiam,mirkal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leokadka 23.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ja nie wyobrażam sobie nie mieć osobnego wc, a zależy mi na poddaszu. W takim razie nie wiem gdzie miałabym usadowić schody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leokadka 22.09.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Nikt nic nie pisze. Szkoda Czyżby wszyscy chcąc zdążyć przed zima byli tak zajęci budową? My się już właściwie zdecydowaliśmy na Alę. Zamierzamy zaprojektować schody w części salonu i holu. U góry będzie duża przestrzeń, dla starszego syna, dodatkowo łazienka i pralnia. Jak się kiedyś wzbogacimy może urządzimy tam saunę Na dole, nasza sypialnia, pokój młodszego synka i gabinet będący jednocześnie pokojem gościnnym. Jak tylko wpłynie jakaś większa gotówka wybieramy się do architekta. Trzymajcie kciuk Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 02.11.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam Alowiczów Co słychać na waszych budowach lub może ich zakonczeniach...Ja właśnie dzisiaj uswiadomiłem sobie , że mija mi własnie 6 miesięcy od wprowadzenia się do własnej Ali , i podsumowując jest pięknie, jest to super przemyskany projekt, funkcjonalny, super wygodny, jezeli ktoś z was jeszcze się zastanawia to nie ma co dłużej czekać. Z tego co wiem projekt Ala znów wrócił do sprzedaży tylko cena projektu mocno wzrosła i jest on sprzedawany poprzez inną pracownię.Po tych 6 miesiącach stwierdzam jak można wytrzymać było w blokowym bractwie na 45 m kwadratowych. A teraz wieczory przy kominku , dwa kroki i jest się na powietrzu, poprostu rewelacją!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.12.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witajcie wszyscy ! Mialam dlugi czas problemy z zalogowaniem , ale wreszcie sie udalo. konmax, pieknie masz juz w srodku domku naprawde gustownie i bardzo ciekawie. Jak masz moze nowe zdjecia wokol domu i domu z zewnatrz, to dolacz do Fotosika. Chetnie zobacze wiecej. My jeszcze nie mamy umeblowanych wszystkich pomieszczen. To musi troszke poczekac. Ale za to juz domek otynkowany, a teraz budujemy wokolo domu solidny plot. Bedzie drewniany ( sztachetki ) wsparty na stalowych slupkach. Zajmie nam sporo czasu, bo na jeden bok dzialki potrzeba ponad 700 sztachetek , ale bedzie wygladal pieknie. Na wiosne planujemy tez zrobienie podjazdu i dokonczenie tarasu, zeby bylo gdzie latem wypic niedzielna kawusie . I zgadzam sie z konmaxem w 100 % , ze projekt jest bardzo udany i nie mamy sie zupelnie do czego przyczepic, a mieszkamy juz ponad rok . Pozdrawiamy budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 konmax, jakiej firmy sa Twoje meble kuchenne.I , jesli to nie tajemnica, jaka jest cena ? Czy sa juz w komplecie sprzety AGD ?Sa swietne.Mojemu mezowi sie bardzo spodobaly i wlasnie takie by kiedys widzial u nas.Nie powiem, ze i mnie sie badzo spodobaly, chociaz do tej pory bylam raczej za stojacymi kredensikami i komodami..... Ale, sa napawde fajne, wiec mysle, ze jednak w tym kierunku pojdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 11.12.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 witaj Zuzia Co do firmy to są to meble robione przez firmę "Komandor" przedstawicielka pojawia się na miejsce ogląda pomieszczenie i robi trzy projekty do wyboru w przypadku naszej kuchni dużo sugerowała moja zona, bo przecież co by nie powiedzieć ona wie jakie szafki sprawdzają się najlepiej. My jak widziałaś mamy praktycznie więcej szuflad gdyż są głębokie i wygodniejsze, drzwiczki są głównie na wyspie, proponuję jak bedziesz juz robic projekt schować zmywarkę czyli kupić ją do całkowitej zabudowy gdyż zdecydowanie to lepiej wygląda, a co do sprzętu to można zakupic go również w tej firmie ale jest znacznie drożej ja praktycznie cały sprzęt wybrałem sobie w Media tj (parametry , wygląd itd...) a zakupiłem na allegro gdyz było sporo taniej... czasami róznice dochodziły nawet do 25%. Jedynie mikrofalę kupiłem w Media bo była w lepszej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 18.12.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 witam Małe sprostowanie docelowym producentem tych mebli jest BLACK RED WHITE. cała kuchnia jest w ich nowym katalogu. PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts