gochasz 11.01.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Patrzę na rzuty domku i Wasze pomysły wydają się być ciekawe , a propos kolorystki ścian- to w salonie chciałabym w kolorze delikatnego łososiu... ogólnie ciepłe, pastelowe kolory we wszystkich pomieszczeniach , np. hol w kolorze delikatnego pomaańczu..... ?? Jutro z Archipelagu będę zamawiać już projekt- czyli na 1000% ALA!! Jak długo czeka się na przesyłkę? Wysyłają pocztą czy kurierem?? Jeszcze mam jedno pytanko... Jakiej wielkości są okna w projekcie? Standardowe?? Pozdrawiam i już niedługo będę Was zamęczać bardziej szczegółowymi pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 11.01.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Halo Zuzia. Troszkę napiszę o wystroju, choć wątpię, czy będzie to ciekawe. Obecne mieszkanie mamy bardzo jasne: białe ściany, biało-beżowa sypialnia, różowy przedpokój, kuchnia z salonem połączone, kolory biało-niebiesko-błękitne, w tym białe meble. Kiedy je urządzaliśmy mieliśmy po 10 lat mniej i bardzo podobał mi się współczesny styl minimalistyczny. Teraz jakby ...właściwie nie wiem co...na wspólczesny, minimalistyczno-metalowy "designe" jak patrzę, to mi chłodno. Przewróciło mi sie w 2 stronę: dom na wsi, prawie w lesie, więc styl sielski-anielski . Może to przychodzi z wiekiem, ale niekoniecznie, przekonałam się, że proste klasyczne rzeczy jednak nie starzeją się. No i krążę tak od czasu do czasu po lubelskim targu staroci i na razie oglądam. Z tego co pewne: na podłogach deski drewniane ciemnobrązowe, na suficie belki, też brązowe, klasyczne brązowe meble, raczej "zbieranina" niż gotowy zestaw, w kuchni np. koniecznie chciałabym mieć zapomniany kredens i pomocnik, tzw. polskie okiennice przy oknach...O kolorach może nieco później, bo się jeszcze waham. Chciałabym mieć taki prosty polski, wiejski dom.Co do Archipelagu...Gochasz, gratuluję wyboru. Projekt przesłano mi kurierem, dosyć szybko. Co do okien...to może być problem, bo choć nie znam wymiarów okien standardowych, to słyszałam od brata, który budował Dobrawę, że projekt zawierał okna niestandardowe i on musiał coś kombinować. Jeszcze Zuzia: pomysł ze ścianką ażurową podoba mi się. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 11.01.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 A odnośnie wystroju, z czego korzystacie przy tworzeniu własnych pomysłów: z porad znajomych lub wyglądu ich domów, z aranżacji w sklepach, z magazynów o wnętrzach polskich, zagranicznych? Gochasz - ten łosoś w salonie też piękny, tylko żeby "trafić" z farbą. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Dzien dobry. Dzieki za podpowiedzi. Jak Wy tez mysle o kolorach raczej jasnych pastelach, a jak RHM tez widze na oknach okiennice. Tam, gdzie stoi nasz dom, wieja dosc silne wiatry i chociazby ze wzgledu na to przyda sie oslona z zewnatrz. Ale oczywiscie jest to tez wspanialy element dekoracyjny. Nie mamy drewnianego stropu wiec belki niestety odpadaja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 13.01.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 I jak Wam się podoba mój emblemacik?? Mam pytanko, czy dużo mieliście niedociągnięć w projekcie? Miałam dzisiaj wstępne spotkanie z architektem.... i chciałabym wiedzieć czy dużo będzie miał poprawek... (oprócz moich "wymysłów") Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 13.01.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Emblemacik palce lizać. Co do projektu...dokładnie nie powiem, z tego co pamiętam niejasności i niedociągnięcia pojawiły sie u nas już na etapie fundamentów (nierównomierna grubość, głębokość wykopów). Było ich trochę, ale takie już są gotowe projekty. Architekt w zasadzie nie powinien się tym przejmować i zaadaptować projekt pod względem najważniejszym: inastalacji (chyba, że bardzo chcesz i masz dużo pieniędzy lub taniego architekta). To, co możesz zmienić bez nanoszenia zmian masz wyszczególnione i tym się nie przejmuj. W trakcie budowy przecież mogą pojawić się jeszcze jakieś zmiany i od tego jest właśnie kierownik=inspektor, aby na bieżąco je wyjaśniał i nanosił, a wykonawca wykonywał, a o wszystkim decydujesz Ty. Takie jest moje zdanie i doświadczenie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 17.01.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Witam wszystkich alowiczów... Do tych co jeszcze są w proszku. Mój wykonawca doradził mi aby zrezygnować z hebów ponieważ pękają sufity i są dość duże koszty ich zamontowania lepiej wylać belki monolityczne.PozdrawiamKonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 18.01.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Dzięki Konmax, co prawda jeszcze nie wiem co to "heby" , ale napewno przyda nam się ta informacja (nie chciałabym aby pękały mi sufity) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Dzien dobry. Zmartwiles nas tymi informacjami o pekaniu sufitow ( chodzi chyba o tynk ). Chyba juz zreszta ktos wczesniej ( jarson ) wspominal o tym . Mam nadzieje, ze jak mamy na naszych teownikach ( mamy je zamiast H-ebow ) polozona siatke, to ten problem nas nie bedzie jednak dotyczyl. RHM, czy doszlo do spotkania z Darkiem Rz. ? Nic nie piszesz o tym, wiec chyba nie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 21.01.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 witam jeżeli chodzi o pękanie to oczywiscie ze tynki. heba ma tendencje że "pracuje" jak jest siatka to problem chyba się rozwiąże. natomiast dochodzi jeszcze koszt heby które obecnie nie sa tanie , dzwig itd. belka monolityczna wyjdzie zdecydowanie taniej. Pozdrawiamkonmax P.S dobra wiadomośc kupiłem już pierwsze cegły a więc Ala zaczyna się rodzić na razie na paletach ha,ha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 21.01.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Konmax, a z czego będziesz budował?? ja myślałam o porothermie 50 P+W ale już sami nie wiemy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 24.01.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Witam Ja będę budował z maxa + styropian 10. miały być trzywarstwowe ale kierownik budowy nam odradził , iż koszty są spore a dwie warstwy również są ciepłe przy maxie. Pozdrawiamkonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 24.01.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 A ha i jeszcze jedno pytanko już do wszystkich mam dylemat jakie zrobić fundamenty lane monolityczne czy z bloczka myslę , że mi doradzicie szczególnie ci co już to mają za sobą.(np. zuzia lub jarson) chodzi głównie o koszty co wychodzi taniej. Pozdrawiamkonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.01.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Czesc konmax. Jestem teraz w pracy i nie mam tu rachunkow, ale napisze po poludniu ile kosztowaly nas bloczki fundamentowe, bo z nich robilismy fundament. Trzeba tylko wziac poprawke, bo nasz domek stoi na nierownym terenie i trzeba bylo z jednej strony tych bloczkow wymurowac troche wiecej. Musisz wyliczyc ile tobie bedzie ich potrzebnych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Czesc, widze, ze dawno nikt nic nie napisal. Ale co tu pisac zima o budowie... . Wyliczylam ile kosztowaly nas bloczki na sciany fundamentowe - bloczki M6/14 - 900 szt. ( troche ich zostalo ) kosztowaly 2160 zl. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 13.02.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Hej, zostałam mamą. Nasz syn ma na imię Adam. A w dniu jego urodzin zakończyliśmy dach. Nie mogę się stresować, ale martwią mnie te heby. Ja je już mam, ale zwrocę uwagę mojemu kierownikowi. A o co chodzi z tą siatką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 14.02.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 RHM gratuluje synusia- wspaniała wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.02.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 My rowniez gratulujemy ! I goraco pozdrawiamy . P.S. A z ta siatka jest tak, ze trzeba ja polozyc na heby, zeby tynk, ktory potem bedzie na suficie, mial lepsza przyczepnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 17.02.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 pisze jedna reka bo adas je. dzieki. za info o siatce tez, wezmiemy pod uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmax 01.03.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Witam wszystkich AlowiczówZ zimowego letargu czas wstawać ja właśnie dzisiaj kupiłem już kolejne elementy do mojej Ali. Najważniejszym z nich to chyba dach- jaki? brązowy Euronit, cena dobra i dało się sporo wynegocjować. Pozdrawiamkonmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts